Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Titul s Celtikem slaví i Čech Twardzik

Praha – Jeho otce si pamatují hlavně fotbaloví fanoušci Brna a Opavy. René Twardzik tam koncem 90. let chytal první ligu. Syn Filip se teď do širšího povědomí zapsal díky svému působení ve skotském Celtiku Glasgow. O víkendu si odbyl svou premiéru. Pikantní je, že se mu to povedlo v zápase, v němž známý velkoklub získal titul. "Doufám, že se teď aspoň víc Čechů dozví, že jsme tady a že tady hrajeme," říká Filip.

Filip Twardzik
zdroj: teamtalk.com

V množném čísle mluví proto, že na soupisce skotského mančaftu je i jeho dvojče Patrik. Ten zatím na první start v áčku čeká, devatenáctiletý Filip už to má za sebou. "Byl to obrovský zážitek. Nikdy na ten zápas nezapomenu," tvrdí Filip. Jedním dechem však v rozhovoru pro Deník Sport dodává, že doufal v dřívější prvoligový start. "Trenér asi ještě neměl odvahu mě poslat na hřiště," přemýšlí.

Celtic ztrácel před Vánocemi na Rangers patnáct bodů. "Všichni si mysleli, že titul už je pryč," říká rodilý Čech, jenž vyrůstal v Německu. O víkendu potřeboval jeho tým uhrát alespoň bod, nakonec v Kilmarnocku zvítězil 6:0. Titul slaví pět kol před koncem skotské Premier League.

Že odehraje skoro celý druhý poločas si Twardzik, který prošel Erfurtem či Herthou Berlín, nemyslel. "Nikdo mi neslíbil, že nastoupím. Na zápasy tady jezdí 21 hráčů a tři pak sedí na tribuně." Na hřiště nastupoval v 56. minutě za stavu 4:0, nervozitou netrpěl. "Nakonec se mi dařilo. Dokonce jsem patičkou přihrál na pátý gól," chlubí se.

Přestože mu z Čech nepřišla ani jedna blahopřejná zpráva, nezoufá. Jeho přítelkyně je Češka, on sám rodnou řeč nezapomněl. A reprezentaci by se zřejmě nebránil. "Volal mi trenér od německé reprezentace, ale já jsem řekl, že moje srdce bije pro Česko," ujistil.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články