Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Titul oslavíme už v úterý v Brémách, věří fotbalisté Bayernu

Trenér Hansi Flick a záložník Leon Goretzka věří, že fotbalisté Bayernu Mnichov získají osmý německý titul za sebou už v úterý na hřišti předposledních Brém. Tři kola před koncem vedou tabulku o sedm bodů před Dortmundem. K další obhajobě ligového prvenství je posunula sobotní výhra 2:1 nad Mönchengladbachem v 31. kole, o které v 86. minutě rozhodl Goretzka.

Radost fotbalistů Bayernu
zdroj: Reuters autor: Christof Stache

Bavorský celek vedl od 26. minuty po trefě Joshuy Zirkzeeho, ale do konce úvodního poločasu hosté po vlastní brance Benjamina Pavarda srovnali.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa s Francií však své zaváhání napravil v 86. minutě, kdy před brankou našel volného Goretzku.

"Po vítězném utkání jsou emoce velmi pozitivní. Jsem neskutečně šťastný, že můj pozdní gól znamenal vítězství a můžeme díky němu vyhrát v úterý titul. Proti Gladbachu to bylo ohromně těžké, měli dobrý plán. Psychicky je to náročné, když svého soupeře honíte," uvedl Goretzka.

Bayern ve středu postoupil přes Frankfurt do finále Německého poháru a kouč Flick udělal proti Mönchengladbachu čtyři změny v základní sestavě. I kvůli tomu, že mu chyběli vykartovaní Thomas Müller a Robert Lewandowski.

"Hráli jsme v odlišné sestavě, s čímž jsme víceméně počítali. Obvykle soupeře presujeme celých 90 minut, ale tentokrát jsme hráli defenzivněji a chtěli jsme být kompaktnější. Je prima, že jsme nakonec vyhráli. Teď chceme zvítězit v Brémách a zpečetit tam titul," konstatoval pětadvacetiletý německý reprezentant Goretzka.

Výhra nad Mönchengladbachem se nerodila lehce. "Byla to dřina. Tušili jsme to, jelikož jsme provedli několik změn, což bylo po středečním semifinále Německého poháru důležité. Gladbach měl přes týden volno. Všechny týmy jsou v této fázi unavené. Mám radost, že jsme si udrželi vedení a vyhráli jsme. V Brémách to budeme chtít uzavřít a natáhnout vítěznou sérii," prohlásil trenér Flick.

Jeho svěřenci zvítězili v desátém ligovém kole za sebou a v součtu všech soutěží dokonce ve 13. utkání po sobě. Celkově Bayern neprohrál už ve 22 soutěžních duelech, z nichž 21 vyhrál.

Kromě bundesligy může ovládnout i domácí pohár, kde ho 4. července čeká ve finále Leverkusen, a Ligu mistrů, pokud výkonný výbor UEFA rozhodne ve středu o dokončení pohárové sezony.

Bayern má nakročeno mezi osm nejlepších celků, jelikož úvodní osmifinálový duel na hřišti Chelsea vyhrál 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články