Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Titul mají, teď je cílem rekord. Vědu z toho ale neděláme, řekl spokojený Klopp

Hlavní cíl už mají splněný. Po 30 letech dosáhli na ligový titul. To ale neznamená, že by fotbalisté Liverpoolu neměli ve zbytku sezony Premier League o co hrát. Nadále jsou totiž ve hře o překonání rekordních 100 bodů Manchesteru City z ročníku 2017/18, k čemuž jim stačí ve zbylých pěti zápasech čtyřikrát vyhrát. Podle trenéra Jürgena Kloppa proto není problém hráče do zbývajících pěti duelů motivovat.

Jürgen Klopp udílí pokyny svým svěřencům z Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Carl Recine

"Je to snadné, jestli chceme mít bodový rekord, musíme vyhrát všechna zbývající utkání, takže to není komplikované. Nemusím to ani zmiňovat, hráči o tom vědí," řekl Klopp.

"Reds" doma zvítězili ve 24. ligovém utkání v řadě a jako jediní na vlastním stadionu zatím neztratili v aktuálním ročníku Premier League ani bod. "Podstatné je slovo zatím. Nemáme takové statistiky díky tomu, že bychom mysleli na překonávání rekordů. Stoprocentně se vždycky soustředíme na zápas a to se nezmění," uvedl třiapadesátiletý rodák ze Stuttgartu.

"Až rekord nebo sezona skončí, tak snad o tom začnu přemýšlet. Máme 89 bodů, ale neděláme z toho vědu. Pokud dokážeme něco mimořádného, bude to skvělé, ale moc se tím nezabýváme," prohlásil nejlepší kouč podle světové federace FIFA za rok 2019.

Výhru Liverpoolu proti "Villans" zařídili v 71. minutě Sadio Mané a v závěru střídající Curtis Jones. Devatenáctiletý záložník zaznamenal po čtyřech minutách na hřišti první gól v Premier League.

"Curtis přišel, první situace, do které se zapojil, skončila střelou a pak se připletl k faulu. Kromě karty toho během krátké doby stihl hodně. Pak skóroval, dobře předvídal situaci ve vápně a zakončil. Ukázal kvalitu a to se mi líbilo," konstatoval bývalý trenér Mohuče a Dortmundu.

Jones završil povedený víkend, jelikož den před zápasem podepsal s klubem dlouholetou smlouvu. "Můžete to označit za perfektní víkend. Jsem vděčný trenérovi a realizačnímu týmu, že mi věřili a poslali mě na hřiště ve chvíli, kdy jsme vedli jen 1:0 a Villa hrála dobře. Klopp mi řekl obvyklé věci, ví, že jsem dobrý na míči. Je to o tom, abyste věděli, kdy správně přihrát a kdy se pokusit o kličku," řekl anglický mládežnický reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články