Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Titul je velmi blízko, ale stále zbývá udělat poslední krok, řekl kouč Chelsea Conte

Londýn – Už jsou velmi, velmi blízko. Fotbalisté Chelsea po pondělní výhře nad Middlesbrough udělali další velký krok k zisku mistrovského titulu, s čímž byl velmi spokojen i trenér Antonio Conte. Italský kouč měl velkou radost, jak "Blues" v dohrávce anglické ligy zareagovali na ztrátu druhého Tottenhamu a doufá, že se bude moci radovat se svěřenci už v pátek.

Manažer fotbalistů Antonio Conte se raduje s Thibautem Courtoisem
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: John Walton

Spurs nečekanou páteční prohrou 0:1 na stadionu West Hamu dali Chelsea velkou šanci a lídr tabulky ji plně využil. Už v prvním poločase se na Stamford Bridge prosadili Diego Costa s Marcosem Alonsem, po změně stran přesvědčivé vítězství nad Middlesbrough, které sestoupilo do druhé ligy, pečetil Nemanja Matič.

"Udělali jsme velký krok, protože do konce sezony zbývají tři zápasy a my potřebujeme k titulu jedno vítězství. Je to naše odpověď Tottenhamu, který z posledních deseti zápasů devětkrát vyhrál a pouze jednou prohrál," řekl Conte.

"Ukázali jsme velkou vůli a touhu získat titul. Nyní jsme velmi blízko, ale stále potřebujeme udělat ten poslední krok," dodal sedmačtyřicetiletý kouč.

Londýnské mužstvo může oslavit šestý titul v historii a první od roku 2015 už v pátek, pokud zvítězí na hřišti West Bromwiche. "Máme situaci ve vlastních rukách a je důležité, abychom sami vyhráli a nemuseli čekat na výsledek Tottenhamu. Musíme udržet koncentraci a dobře se připravit na zápas s West Bromwichem, který určitě bude velmi těžký," konstatoval Conte.

Hned svou první sezonu v Anglii může zakončit na nejvyšším stupínku. "Premier League je těžká soutěž. Jsem hrozně rád za své hráče. Ukazujeme, že si zasloužíme vyhrát ligu a chceme být mistry už v pátek," prohlásil Conte, který v letech 2012 až 2014 ovládl třikrát za sebou italskou Serii A s Juventusem Turín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články