Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tisk: Obermajer měl obvinit Olomouc na nátlak Bohemians Praha

Praha - Fotbalista Miroslav Obermajer podle zpráv v dnešním tisku možná obvinil olomouckého brankáře Petra Drobisze z uplácení pod nátlakem Bohemians Praha v čele s šéfem klubu Karlem Kaprem, který na údajnou korupční kauzu upozornil. Představitelé Bohemians Praha i Obermajer nařčení důrazně odmítli. Několik médií má k dispozici nahrávku telefonního rozhovoru mezi členem výkonného výboru ČMFS Petrem Voženílkem a ředitelem Sigmy Olomouc Jiřím Kubíčkem. Voženílek naznačuje, že Obermajer v zimě skončil v Bohemians Praha kvůli podezření, že "prodával" zápasy a nyní je pod tlakem klubu.

Střížkovský celek prý Obermajerovi dluží peníze, ale hráč se je bojí vymáhat, proto údajně na nátlak klubu obvinil Drobisze, že mu loni v květnu předal 300 tisíc korun za úmyslnou prohru ve vzájemném utkání. Obermajer v úterý před disciplinární komisí zopakoval, že mu Drobisz peníze po zápase dal, Drobisz to ale vzápětí popřel.

"Já si myslím, že je (Obermajer) do něčeho tlačený. Asi mu řekli, že radši na něj vezmou Ukrajince, než by mu ty peníze vraceli," řekl podle Mladé fronty Dnes v rozhovoru s Kubíčkem Voženílek, který Obermajerovi údajně poradil, aby dlužné peníze ve výši 200 tisíc korun od Bohemians Praha vymáhal přes arbitrážní komisi svazu.

Petr Voženílek:

"On (Obermajer) mi jenom říkal, že se jich strašně bojí, a já jsem mu na to řekl: 'Mirku, já se toho pána (Kapra) taky strašně bojím, měl jsem s ním konflikty, to jsou mafiáni, nechci s nimi mít nic společného.'"

Zveřejnění rozhovoru obou funkcionářů dnes odsoudilo vedení svazu, které se jím bude zabývat ve středu 7. dubna. "Vedení ČMFS se důrazně distancuje od používání praktik tajných nahrávek soukromých telefonních hovorů, činěných bez vědomí a souhlasu telefonujících, a následného poskytování těchto odposlechů médiím. Tyto praktiky považuje za krajně neetické a zcela nepřípustné," uvedl v prohlášení mluvčí svazu Petr Svěcený.

Obermajer odsuzuje Voženílkovo tvrzení

Obermajer, který od zimy hraje za třetiligový Vyšehrad, označuje Voženílkovo tvrzení za nesmysl. "Nikdo mě do ničeho netlačil, nikdo mně nevyhrožoval v souvislosti s tím, abych na disciplinární komisi lživě vypovídal. Popírám, že bych byl loutkou v rukou pana Kapra," řekl Právu. "V Bohemce jsem nedostával moc šancí hrát, odešel jsem ze sportovních důvodů," tvrdil v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Voženílek v citovaném telefonickém rozhovoru s Kubíčkem také naznačil, že na aféru s možným uplácením policii upozornil Pavel Mokrý, současný ředitel 1. FC Brno a předchůdce Ivana Haška v čele svazu. Právě s Kubíčkem vedl Mokrý v minulosti dlouholeté spory. "Kapr se v lednu informoval na to, jaký je, jestli drží basu. Chtěl, aby mu posloužil k tomu, že všechno hodí na druhou stranu. Využil někoho, kdo mě chtěl odstranit z fotbalu," řekl Kubíček deníku Sport. "Už vím, že za všechna zla ve fotbale můžu já, a nebudu se vyjadřovat k ničemu," reagoval Mokrý v MfD.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články