Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tipsport liga pozná šestnáctého vítěze

Praha - Poslední zápasy před odlety mužstev na soustředění do teplejších krajin přinese víkendový program přípravných duelů prvoligových fotbalových týmů. Jeho vrcholem bude nedělní finále Tipsport ligy, která pozná svého 16. vítěze. Přímý přenos finálového utkání odvysílá ČT sport a náš web v neděli od 12:00.

Šanci stát se prvním týmem, který triumf v Tipsport lize obhájí, má Jihlava. Ta se v sobotním semifinále utká s vítězem z roku 2011 Sigmou Olomouc, kterou trénuje Roman Pivarník, jenž právě Jihlavu dovedl k loňskému vítězství.

Pivarník si však neklade za hlavní cíl po roce znovu slavit. Především bere přípravné zápasy tak, aby šanci dostali všichni hráči. "Původně jsme měli mít přes víkend volno. Některé hráče budeme šetřit a budou hrát jiní. Ale už na začátku přípravy jsme si řekli, že chceme každý zápas vyhrát, a to platí," dodal Pivarník.

Podobně se k tomu staví i kouč Jihlavy František Komňacký. "Nestanovili jsme si striktní cíl obhájit loňské vítězství v Tipsport lize. Na druhou stranu jsme si řekli, že do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Pokud budeme i nadále vítězit, tak se nám turnaj může podařit vyhrát. Pořád ho však vnímáme hlavně jako kvalitní přípravu a prověrku hráčů."

Ve druhém semifinále se představí Hradec Králové, který na "zimní titul" v minulosti ještě nedosáhl, proti Slavii. Ta je zatím jediným týmem, který Tipsport ligu vyhrál už dvakrát, nyní má naději na třetí triumf a první od roku 2004.

"Samozřejmě hráči chtějí vždy zvítězit, ale nepřeceňuji to, protože letní příprava mě vyléčila. Tehdy nám příprava také vyšla, ale v lize se nám přesto závěr podzimu nepovedl," řekl kouč Slavie Petr Rada. "V této fázi přípravy budeme stavět sestavu podle zátěže, nikoli kvůli výsledku," dodal.

Na hřištích v Praze-Edenu, Karviné a Brně dojde i na souboje o další umístění v Tipsport lize. Vedle zimní soutěže se odehrají i další přípravná utkání. Plzeň v posledním duelu před odletem na soustředění na Kypr přivítá druholigový Most. Ve čtyřech předchozích zápasech nasbírala skóre 25:3. Trenér Pavel Vrba se znovu se soupeřem dohodl na neobvyklém hracím formátu čtyřikrát 30 minut. "Jde o to, aby hráči odehráli šedesát minut. Máme nějaké zdravotní problémy, na hřiště se tak opět dostanou také mladíci z juniorky," řekl Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články