Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Thriller v Manchesteru rozhodl Kane, Liverpool otočil s Norwichem a Chelsea spasil Ziyech

Reklama na fotbal se v rámci 26. kola Premier League odehrála na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City prohrál s Tottenhamem 2:3. Rozhodující gól vstřelil v 95. minutě Harry Kane, který brankáře Edersona překonal hned dvakrát. Zaváhání obhájců titulu využil Liverpool, jenž doma zdolal poslední Norwich 3:1 a ztrácí už jen šest bodů, navíc má zápas k dobru. Uspěla i třetí Chelsea, konkrétně na půdě Crystalu Palace 1:0 trefou Hakima Ziyecha v 89. minutě, a také čtvrtý Manchester United v Leedsu.

Harry Kane z Tottenhamu (uprostřed) oslavuje gól
zdroj: REUTERS

"Red Devils" v souboji tradičních rivalů udeřil v prvním poločase dvakrát ze vzduchu. Nejprve se prosadil hlavou kapitán Maguire - svěřenci trenéra Rangnicka skórovali poprvé v sezoně po rohovém kopu. V nastavení přidal další zásah Fernandes, jenž navázal na hattrick z prvního vzájemného utkání.

Patnáctý celek Premier League ale v rozmezí několika vteřin vyrovnal. V 53. minutě překvapil De Geu stříleným centrem na zadní tyč Rodrigo a z následujícího útoku se prosadil i střídající Raphinha. Favorita pak zachránil až tvrdou ránou na přední tyč Fred a v závěru přidal pojistku Elanga.

Kane řádil na Etihad Stadium

Tottenham poslal do vedení už ve 4. minutě zimní posila z Juventusu Kulusevski premiérovým gólem za Spurs. Po půl hodině odpověděl Gündogan, ale v 59. minutě vrátil hostům náskok Kane po druhé asistenci Son Hung-mina.

Manchester City vyrovnal ve druhé minutě nastavení po penaltě střídajícího Mahreze. Londýnský tým však těsně před koncem díky hlavičce Kanea přece jen vybojoval velmi cenné vítězství. "Spurs" zabrali po třech porážkách za sebou a posunuli se na sedmou příčku.

Salah dal 150. soutěžní gól za Liverpool

Liverpool v prvním poločase neproměnil šance a ve 48. minutě poslal Rashica hostující Norwich do vedení. Mezi 64. a 67. minutou se ovšem prosadili hvězdní útočníci Mané se Salahem, který zapsal 150. soutěžní trefu v dresu "Reds". V 81. minutě uzavřel skóre Díaz premiérovou trefou v novém klubu po lednovém přestupu z Porta. Svěřenci trenéra Kloppa si připsali osmou soutěžní výhru za sebou, hosté se naopak propadli na poslední místo.

Třetí Chelsea se trápila na stadionu londýnského rivala Crystal Palace, kde nakonec triumfovala 1:0. "Blues" nastoupili v Premier League téměř po měsíční absenci, během níž absolvovali vítězné mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech.

Arsenal zdolal Brentford 2:1 a je šestý o skóre za West Hamem, který odehrál o tři utkání více. Domácím po změně stran zařídili dvoubrankové vedení odchovanci Smith Rowe a Saka. Nováček až v nastavení snížil zásluhou Nörgaarda.

Druhou ztrátu v řadě zapsal pátý West Ham, když remizoval s Newcastlem 1:1.

"Magpies" začali v Londýně velmi aktivně, jenže z úvodního tlaku gól nevytěžili. "Hammers" nejprve zahrozili Bowenovou ranou do břevna a po půl hodině otevřel skóre Dawson, který hlavou zužitkoval precizně zahranou standardní situaci Cresswella. V nastavení prvního poločasu ale pohotový Willock potrestal nedůraz domácích v defenzivě.

Bojovné druhé dějství už další branky ani velké šance nenabídlo. Newcastle je dál na 17. příčce těsně nad sestupovým pásmem. West Ham je pátý s jednobodovou ztrátou na Manchester United, který má nedělní utkání v Leedsu k dobru.

Celý zápas odehrál v domácím dresu záložník Tomáš Souček. Obránce Vladimír Coufal scházel kvůli zranění a další český reprezentant Alex Král zůstal opět na lavičce.

Wolverhampton zdolal na svém stadionu 2:1 Leicester, v 67. minutě rozhodl Podence. "Vlci" se drží těsně za pohárovými příčkami, na šestý Arsenal ztrácí dva body. Leicester je jedenáctý.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

West Ham United - Newcastle 1:1 (32. Dawson - 45.+1 Willock), Arsenal - Brentford 2:1 (48. Smith Rowe, 79. Saka - 90.+3 Nörgaard), Aston Villa - Watford 0:1 (78. Dennis), Brighton - Burnley 0:3 (21. Weghorst, 40. Brownhill, 69. Lennon), Crystal Palace - Chelsea 0:1 (89. Ziyech), Liverpool - Norwich 3:1 (64. Mané, 67. Salah, 81. Díaz - 48. Rashica), Southampton - Everton 2:0 (52. Armstrong, 84. Long), Manchester City - Tottenham 2:3 (33. Gündogan, 90.+2 Mahrez z pen. - 59. a 90.+5 Kane, 4. Kulusevski), Leeds - Manchester United 2:4 (53. Rodrigo, 54. Raphinha - 34. Maguire, 45.+5 Fernandes, 70. Fred, 89. Elanga).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články