Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Těžká konkurence, atraktivní vyhlídky. Lavička věří v úspěch jednadvacítky

Praha - Mimořádně těžkou skupinu bude mít na papíře česká jednadvacítka na červnovém malém Euru. Na Lavičkův tým v Polsku čeká Německo, Itálie a Dánsko, do semifinále přitom postoupí jen vítěz a nejlepší tým ze tří skupin. I kvůli tomu, jak dobré výkony Češi předváděli v kvalifikaci, ale trenér věří, že postup je reálný.

Patrik Schick
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Skupina je hodně atraktivní, a když se podíváte na výsledky z kvalifikace, tak Německo jí projelo bez jediného zaváhání, Dánsko ztratilo body jedinou remízou a podobně na tom byli s třemi remízami Italové," zhodnotil Lavička soupeře.

"Ale na základě toho, co náš tým předváděl v kvalifikaci, mám důvěru. Kluci ukázali, že se umí poměřit i s těmi papírově lepšími týmy," připomněl Lavička postup z prvního místa skupiny s jedinou porážkou. Útočník Patrik Schick se navíc s deseti góly stal nejlepším střelcem celé kvalifikace. "Takže není důvod ztrácet víru, že se to nemůže povést," dodal trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Lavička byl na obhlídce dějiště Eura jednadvacítek

Jednadvacítka odstartuje přípravu na turnaj dvěma březnovými zápasy, soupeře ale zatím nezná. "Máme několik variant a náš záměr je, abychom jedno utkání odehráli v Polsku. Abychom si vyzkoušeli prostředí a představili se polským divákům," uvedl manažer týmu Jaromír Šeterle. "Soupeřů se naskýtá víc. Můžeme odehrát mezistátní utkání, nebo i s klubem," přidal.

Březnový termín je v kolizi s kvalifikací áčka, stejně jako závěr přípravy před šampionátem, kdy seniorskou reprezentaci čeká důležitý duel o postup na mistrovství světa v Norsku. "Někteří hráči se prolínají, ale budeme chtít, aby byl kádr co nejsilnější. Je to otázka jednání a určitě dojde k dohodě," věří Lavička.

Reprezentace zatím také neví, kde bude při Euru bydlet a trénovat. Všechny tři zápasy ve skupině totiž odehraje v Tychách, které jsou sice blízko českých hranic, ale nenabízí tolik možností jako Krakov. "Není to snadné, potřebujeme prostory pro nějakých 45 osob, chceme mít zázemí, co se týká regenerace, fitness prostor, dobrý dosah na stadion a tréninkový areál," vyjmenoval Šeterle.

Výhodou zápasů v Tychách je však vzdálenost k českým hranicím, takže vedení jednadvacítky si slibuje, že na zápasy dorazí dost fanoušků. "Cestování je snadné, zejména ze severní Moravy, ale ani z Prahy to není nepřekonatelná vzdálenost," prohlásil Šeterle.

Příznivé jsou i ceny vstupenek. Na zápasy základních skupin jsou nejlevnější za 15 zlotých (asi 90 korun) a nejdražší vyjdou na 25 zlotých (asi 150 korun). Na finále se pak ceny pohybují v rozmezí 25 až 40 zlotých (asi 240 korun). Předprodej začne 15. února na internetových stránkách www.u21poland.com a www.kupbilet.pl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články