Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tevéz zvažuje, že vymění City za jiný klub Premier League

Manchester - Carlos Tevéz podle britského deníku Daily Mail připustil, že by mohl přestoupit z Manchesteru City do jiného anglického klubu. V minulé sezóně nepostradatelný kapitán City nedávno upadl v nemilost trenéra Roberta Manciniho poté, co údajně odmítl nastoupit v zápase Ligy mistrů proti Bayeru. Jen málokterý klub si ale Tevéze bude moci dovolit.

Carlos Tévez
zdroj: isifa/EPA autor: ROBIN PARKER

Ještě v průběhu minulé sezóny žádal sedmadvacetiletý fotbalista několikrát vedení Manchesteru, aby ho uvolnilo a mohl se vrátit zpět do Jižní Ameriky. Tevéz se prý nikdy pořádné nesžil s kulturou na ostrovech, měl problémy s jazykem a především se mu po čtyřech letech strávených v Anglii prý stýskalo po rodině, která zůstala v Argentině. City ale požadavky svého kapitána a klíčového hráče odmítlo a rozhodlo se ho udržet za každou cenu.

Nyní, když se rodina přestěhovala za Tevézem a ten si v Anglii podle vlastních slov už zvykl, stal se v Manchesteru nepotřebným. Argentinec prý odmítl nastoupit jako střídající hráč do zápasu s Bayerem a vedení City ho potrestalo pokutou 1 milion liber a zákazem startu na čtyři týdny. Poté co se Tevéze zastala anglická fotbalová asociace, vedení City sice trest snížilo, přesto není příliš pravděpodobné, že by útočník v Manchesteru zůstal.

"Jeho rodina je nyní v Anglii a on je celkem šťastný a usazený," řekl pro Daily Mirror Tevézův poradce Kia Joorabchian. "Měl předtím nějaké problémy, protože mu rodina chyběla, teď jsou ale tady a všechno je v pořádku. S radostí půjde do jiného klubu Premiér League."

Ani někteří fanoušci už Tevéze v City nechtějí
zdroj: EPA

O Tevézovi služby už se ucházejí první zájemci. West Ham United, klub který Tevéze do Anglie přivedl, prohlásil, že by rád Argentince získal na hostování už v lednovém přestupovém termínu. Toto spojení ale vzhledem k finančním možnostem West Hamu nevypadá jako nereálné. "Miluje West Ham, ale tohle se určitě nestane," prohlásil k možnému hostování Joorabchian.

Rád by ho ve svém týmu viděl i Harry Redknapp, manažer Tottenhamu. "Jestli bych ho chtěl? Ano. Každý by ho chtěl. Je to fantastický hráč," řekl pro ESPN Redknapp. Ale i zájem Tottenhamu patrně ztroskotá na financích. "Tevéz má všechno, není moc týmů, které by ho nechtěly. Ale koupit si ho, to je jiná. To je ten problém. My si ho doopravdy dovolit nemůžeme," řekl manažer Tottenhamu.

Spekuluje se, že Manchester City si Tevéze cenní zhruba na 30 miliónů liber, tedy asi 850 miliónů korun. Hráčů týdenní plat se pravděpodobně pohybuje okolo 200 000 liber, tedy zhruba pěti a půl milionu korun, týdně. Není tak moc klubů, které by si Tevéze mohly dovolit získat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články