Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tévez už patří Manchesteru City

Manchester (Británie) - Argentinský fotbalista Carlos Tévez se stal posilou Manchesteru City. Útočník, který v minulé sezoně hájil barvy Manchesteru United, v novém působišti podepíše pětiletou smlouvu s platem 150 tisíc liber týdně (asi 4,5 milionu korun). Transfer dnes večer potvrdil Tévezův nový zaměstnavatel, jenž by měl za jihoamerickou posilu zaplatit 25 milionů liber (asi 751 milionů korun). Pětadvacetiletý Tévez se kvůli přestupu předčasně vrátil z dovolené. V Manchesteru se ještě podrobí lékařské prohlídce a následně podepíše smlouvu. Trenér City Mark Hughes by si ho rád už ve středu odvezl na soustředění do Jihoafrické republiky.

Agilní útočník působí v Anglii od roku 2006, kdy zamířil z brazilského Corinthians do West Hamu. Další dvě sezony byl na hostování v Manchesteru United. V Premier League odehrál 90 zápasů a vstřelil 26 branek. Hráčova práva vlastní agentura MSI britského podnikatele íránského původu Kii Joorabchiana. Manchester United mu v červnu dokonce nabídl lukrativní pětiletou smlouvu, Argentinec už se ale rozhodl pro odchod z týmu, se kterým loni vyhrál Ligu mistrů. 

Tévez se stal třetí velkou posilou Manchesteru City, kam již přišel za 12 milionů liber z Aston Villy záložník Gareth Barry a za 18 milionů liber útočník Roque Santa Cruz z Blackburnu. Vedení týmu by rádo ještě přivedlo posilu do obrany; usiluje o Joleona Lescotta z Evertonu, Kola Tourého z Arsenalu či stopera Porta Bruna Alvese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články