Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tévez odmítl střídat. V Manchesteru skončil, tvrdí kouč

Mnichov - Argentinský fotbalista Carlos Tévez z Manchesteru City odmítl nastoupit jako střídající hráč do úterního utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov (0:2). Trenér Roberto Mancini označil jeho chování za nepřijatelné a uvedl, že bývalý kapitán v týmu skončil. Sedmadvacetiletý střelec provinění odmítá a situaci považuje za nedorozumění.

Carlos Tévez
zdroj: isifa/EPA autor: ROBIN PARKER

Tévez se za nepříznivého stavu 0:2, který dvěma brankami zařídil mnichovský střelec Mario Gómez, odmítl jít na začátku druhého poločasu rozcvičovat s ostatními náhradníky. Mancini proto musel na hřiště poslat záložníky Milnera a De Jonga a beka Kolarova, místo aby posílil útočné snažení týmu.

Italského kouče, s nímž měla ofenzivní hvězda už několikrát problémy, Tévezovo chování rozlítilo. "Toto se v elitním klubu nemůže stát. Carlos mě zklamal. Co jsem mu řekl, zůstane mezi mnou, jím a kabinou," uvedl Mancini, který chce kauzu co nejdřív prodiskutovat se zámožným majitelem klubu šejkem Mansúrem. "Jestli se chceme zlepšovat, Carlos s námi nemůže být. Pro mě v týmu skončil," řekl rezolutně.

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini
zdroj: AP Photo autor: Matthias Schrader

Tévez chtěl v létě z manchesterského klubu odejít do Jižní Ameriky kvůli rodinným problémům, z blížícího se přestupu do Corinthians ale na poslední chvíli sešlo. Argentinec pak přišel nejen o kapitánskou pásku, ale i o místo v základní sestavě, protože na jeho místo už s předstihem přišel z Atlétika Madrid jeho krajan Sergio Agüero.

Tévez: Trenér mě jenom špatně pochopil

Podle dvojnásobného šampiona Premier League je situace jedno velké nedorozumění. "Došlo tam k nějakým informačním šumům na lavičce. Myslím si, že moje chování bylo špatně pochopené. Chtěl bych se omluvit všem fanouškům, s nimiž jsem měl vždycky blízký vztah, za jakékoliv nedorozumění, ke kterému v Mnichově došlo," řekl serveru SkySports.

Carlos Tévez:

"Teď není pravý čas, abych říkal další detaily, proč jsem nenastoupil, ačkoliv jsem byl rozcvičený a připravený. Chci ale jednoznačně uvést, že jsem v žádném případě neodmítl nastoupit." 

Mancini po nevydařeném duelu nekáral jen svou argentinskou hvězdu, ale i ex-teplického útočníka Edina Džeka. Bosenský forvard si během odchodu ze hřiště při střídání v 55. minutě neodpustil gesto zklamání. "Tohle bylo naposledy, kdy nějaký hráč kroutil hlavou při tom, když je střídaný. Můžou být naštvaní, ale pouze uvnitř," řekl šestačtyřicetiletý trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články