Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Terry změnil názor: Nevylučuji, že odejdu do fotbalového důchodu

Londýn - Konec působení Johna Terryho v Chelsea je potvrzen téměř měsíc. Klubová legenda nicméně prohlašovala, že v kariéře bude pokračovat. Po pondělní ligové dohrávce s Watfordem, během které šestatřicetiletý stoper dokonce skóroval, však připustil možný odchod z fotbalového jeviště. Rozhodnutý ovšem stoprocentně není.   

John Terry děkuje fanouškům po vítězství nad Watfordem
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

"Vím, že jsem řekl, že chci dál hrát, ale nevylučuji, že v neděli (proti Sunderlandu, pozn. autora) to bude můj poslední zápas a poté odejdu do fotbalového důchodu," řekl Terry.

Profesionálním hráčem nechce zůstávat za každou cenu. "Záleží na tom, zda přijde správná nabídka. Sednu si a budu to zvažovat s mou rodinou. V tuto chvíli vyhodnocuji všechny možnosti. Ještě jsem se nerozhodl," pokračoval zkušený obránce.

"Nikdy jsem nechtěl být hráčem, který by bránil mladým v tom, aby nastupovali, nebo který by se za každou cenu držel v sestavě a lidé by se nemohli dočkat, až se ho zbaví," doplnil veterán, jenž strávil v Chelsea s krátkou přestávkou 22 sezon.

V letošním ročníku se stal postupně náhradníkem. V únoru nastoupil od úvodní minuty při pohárovém utkání na hřišti Wolverhamptonu a od té doby čekal na základní sestavu až do pondělí, kdy jej trenér Antonio Conte nasadil k prvnímu zápasu po zisku titulu.

Bývalý anglický reprezentant nejprve ve 22. minutě po rohu otevřel skóre a připsal si 67. branku v dresu "Blues". O dvě minuty později však při obranném zákroku pokazil hlavičku a připravil vyrovnávací gól Etiennu Capoueovi. "Z toho jsem zklamaný," připustil.

Zmíněné zaváhání mu ovšem radost z návratu nepokazilo. S Chelsea se loučí pátým anglickým titulem a navíc ho čeká ještě finále Anglického poháru proti Arsenalu. "Kdybych mohl jako čtrnáctiletý napsat svůj fotbalový příběh, bylo by to nějak takto," dodal Terry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články