Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Terry v létě skončí v Chelsea, klub mu neprodlouží smlouvu

Londýn - Kapitán Chelsea John Terry v létě opustí londýnský klub, s nímž získal čtyři anglické tituly. Chelsea pětatřicetiletému stoperovi po sezoně neprodlouží smlouvu. Bývalý kapitán anglické reprezentace se to dozvěděl minulý týden před vítězným zápasem s Arsenalem.

Chelsea slaví ligový titul
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Walsh

Podobně jako v předchozích letech chtěl Terry v lednu znát postoj funkcionářů. "Bohužel to bylo ne. Trvalo mi pár dní, než jsem to vstřebal," řekl dlouholetý spoluhráč gólmana Petra Čecha.

Do Chelsea přišel jako čtrnáctiletý, v áčku debutoval v roce 1998. V roce 2004 poprvé navlékl kapitánskou páskou a stal se jednou z klubových ikon. Společně se spoluhráči se vedle úspěchů na domácí scéně radoval také z triumfu v Lize mistrů a Evropské lize. "Bohužel to nebude mít pohádkový konec, neukončím kariéru v Chelsea," uvedl Terry.

Kapitán Chelsea ovšem ještě kopačky na hřebík pověsit nechce, s fotbalem bude chtít pokračovat v jiném klubu. "Budu končit kariéru jinde a trvalo mi pár dní, než jsem se přes to dostal. Ale jak jak říkám, nezmění se to, jak trénuji a co dávám tomuto klubu. Chci tomu dát všechno a odejít ve stoprocentně dobrém vztahu s klubem," řekl Terry.

Po Čechovi, který loni v létě přestoupil z Chelsea do Arsenalu, tak tým úřadujícího mistra opouští další výrazná osobnost posledních let. V této sezoně se Chelsea v anglické lize nedaří, po 23 kolech je třináctá.

Zdroj
ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články