Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Terry už nebude kapitánem anglické reprezentace

Londýn - Fotbalista John Terry přišel o kapitánskou pásku u anglické reprezentace. Tu mu za aféru s nevěrou odebral kouč Fabio Capello. Kolem stopera Chelsea se rozhořel skandál poté, co vyšel najevo jeho milostný vztah s dlouholetou přítelkyní někdejšího spoluhráče z Chelsea a národního týmu Wayna Bridge. Terry se snažil zamezit britským médiím, aby o aféře informovaly, minulý týden však soud jeho žádost zamítl. Novým reprezentačním kapitánem se stal Rio Ferdinand.

Capello se dnes sešel s Terrym a po rozhovoru vynesl verdikt. "Toto rozhodnutí bude pro anglický tým nejlepší. Jako kapitán John Terry prokázal velmi dobrý přístup, musím však vzít v úvahu i jiné věci," prohlásil italský kouč.

Devětadvacetiletý obránce John Terry, který je tři roky ženatý a má dvojčata, měl poměr s Vanessou Perroncelovou. Modelka před třemi lety porodila Bridgeovi syna, loni se s ní však obránce Manchesteru City rozešel. Bulvár dokonce spekuloval, zda Perroncelová neměla poměr i s dalšími hráči. Za její příběh nabízel v přepočtu sedm a půl milionů korun. Ona veškerá obvinění i peníze odmítá.

Média Terrymu vyčítala pokrytectví

Když dnes již bývalý kapitán fotbalové reprezentace mluvil o nutnosti upřímnosti v týmu, prezentoval se jako milující manžel. Manželku podváděl, i když ho Britové loni zvolili Otcem roku. "Není to jen o mně, on je skvělým otcem našich dětí. Nechce se mi o tom moc mluvit, ale já svého manžela miluji," prohlásila Terryho žena Toni, která podle všeho s Terrym zůstane.

Do poslední chvíle za Terrym stály špičky anglického fotbalu. "Nemám rád hony na čarodějnice a obávám se, že jeden takový se tak trochu v naší zemí odehrává. John Terry je fantastický kapitán," řekl asistent trenéra anglické reprezentace Start Pearce.

Kapitánskou pásku nosila opora Chelsea od roku 2006, tedy ještě před Capellovým příchodem k anglické reprezentaci. Ferdinand byl dosud zástupcem kapitána a podle italského kouče nyní logicky převzal funkci vůdce. "Není důvod (na hierarchii v týmu) něco měnit," řekl Capello. Ani Ferdinandova kariéra není bez poskvrny. V roce 2004 přišel o mistrovství Evropy kvůli tomu, že zmeškal dopingovou zkoušku, nyní zase nesmí čtyři zápasy hrát za úder loktem do Craiga Fagana z Hullu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články