Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Terry hráče chválil, Lampard utěšoval. Aston Villa hlásí návrat do Premier League

Loni museli po finále play-off kousat porážku, letos už kýženého postupu dosáhli. Fotbalisté Aston Villy udolali ve Wembley 2:1 Derby County a po třech letech se vrátí do Premier League. Birminghamský celek se připojil k Norwichi a Sheffieldu United, které si účast zajistily už dříve. Z postupu se radoval i asistent trenéra "Villans" John Terry, naopak zklamání musel překonat jeho dlouholetý spoluhráč z Chelsea a nyní trenér Derby Frank Lampard.

Fotbalisté Aston Villy se radují z postupu do Premier League
zdroj: REUTERS autor: Ed Sykes

Finále play-off o postup do Premier League je považováno za nejlukrativnější zápas ve světovém fotbale, neboť úspěšnému klubu přinese minimálně 170 milionů liber (téměř pět miliard korun) za televizní a komerční práva v nejvyšší anglické soutěži.

Skóre otevřel ve Wembley hlavičkou minutu před koncem úvodního poločasu El-Ghazi, který si naběhl na centr Elmohamadyho. V 59. minutě navíc přidal rozdílový gól McGinn, jenž byl v souboji s brankářem Roosem důraznější. V 81. minutě už jen zkorigoval Waghorn.

"Villans" obsadili po základní části páté místo a v play-off vyřadili ve dvojzápase West Bromwich Albion na penalty. Derby obsadilo šestou příčku a ve vyřazovací části si poradilo s Leedsem United. Na první účast v PL od ročníku 2007/2008 si však Lampardovi svěřenci musí minimálně další rok počkat.

Play-off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:

Aston Villa - Derby 2:1 (44. El-Ghazi, 59. McGinn - 81. Waghorn).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články