Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Teplickým se rozpadl program přípravy, tak hrají s Afričany

Krupka (Teplicko) - Nepříjemné problémy potkaly fotbalisty Teplic. V době vrcholící letní přípravy se jim rozpadl program zápasů, a tak musejí shánět soupeře na poslední chvíli. Místo domluveného CSKA Moskva tak o víkendu hráli jen s Duchcovem z I.A třídy, dnes pro změnu přijali výzvu od výběru volných afrických hráčů, nastupujících pod hlavičkou ghanského Takoradi.

"Je to nepříjemné," přiznal kouč Jiří Plíšek. "Měli jsme připravený zápasový zájezd, který bohužel nedopadl, a tak pozdě se už kvalitní soupeři shání těžko. Je jasné, že to CSKA nemůže nahradit, ale nechci se tím zaobírat a udělat si z toho alibi," řekl Plíšek po zápase s africkým týmem.

V případě Duchcova, jemuž nadělili žlutomodří devět branek, šlo o klasický "pouťák", kterým oslavil klub z nedalekého města stoleté narozeniny. Pod hlavičkou Takoradi nastoupil výběr hráčů, kteří mají francouzský pas, a jejich agent jim hledá nové angažmá. V jejich referencích se objevuje belgická či druhá francouzská liga a fotbalový talent nezapřeli, ale jinak se chtěli hlavně ukázat. Nadějně rozehraný zápas se změnil v debakl 6:1 ve prospěch Teplic.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice se utkali s Takoradi

Ghanu, jediného afrického zástupce na mistrovství, čeká v pátek čtvrtfinálový zápas s Uruguayí. Pro ghanského trenéra Kima Granta a tým afrických fotbalistů je postup mezi světovou fotbalovou elitu velkou motivací. Grant chce v Ghaně založit fotbalovou akademii a pomoci africkým fotbalistům do světa. "Postup do osmifinále má obrovský vliv na náš fotbal. Všechny africké děti teď budou chtít být jako Essien," připomněl africký kouč největší hvězdu Ghany.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články