Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Teplický Salami dostal za faul na Brabce stop na čtyři utkání

Praha - Disciplinární komise FAČR potrestala Eugena Salamiho z Teplic zákazem činnosti na čtyři utkání za šlapák na Ericha Brabce z Bohemians 1905. Uložila také pokuty, a to i teplickému trenérovi Zdeňku Ščasnému za výroky vůči rozhodčím po utkání s Jabloncem. Ščasný musí zaplatit 20 tisíc korun a má do konce sezony podmínku. Při jejím porušení mu hrozí čtyřzápasový trest.

Salami v utkání s Bohemians s nataženou nohou naskočil do Brabce a podrážkou ho zasáhl do hrudníku. Zkušený stoper musel střídat a odjel do nemocnice, kde se nepotvrdilo podezření na zlomené žebro. Salami za zákrok dostal od sudího jen žlutou kartu, přestože se ve světě za podobné zákroky i vylučuje. Také podle delegáta měl být za zákrok vyloučen kvůli surové hře.

Za nevhodné chování v duelu s Českými Budějovicemi musí zaplatit 10 tisíc korun příbramský funkcionář Roman Rogoz. Za nedostatečnou pořadatelskou službu v tomto duelu dostal Jihočeský klub pokutu 20 tisíc korun. Tutéž částku zaplatí i Brno a Sparta za vzájemný zápas. Slavia za vulgarity fanoušků v utkání s Jabloncem zaplatí 30 tisíc korun. Disciplinárka rovněž kvůli problémům s fanoušky zahájila řízení s druholigovou Opavou, Slováckem, Slavií, Českými Budějovicemi a Bohemians Praha 1905.

"I dnes jsme byli nuceni řešit několik případů nevhodného chování části fanoušků. Zdá se, že se peněžité tresty v tomto případě míjejí účinkem, proto komise bude v budoucnu zvažovat jinou formu trestu," naznačil předseda disciplinární komise Richard Baček, že v budoucnu bude při rozhodování o trestech za fanoušky přísnější.

Zastavenou činnost na jedno utkání mají za žluté karty Pavel Zavadil (Brno), Tomáš Ďubek (Liberec) a Admir Ljevakovič (Teplice). Ve druhé lize si za karty jednou nezahrají Diego Živulič (Zlín), Lukáš Vraštil (Ústí nad Labem), Roman Hříbek (Znojmo), Petr Putz (Vlašim), Muamer Avdič (Most), Miroslav Podrazký a Marek Opluštil (oba Žižkov).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články