Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Teplický mladík Žitný je kometou jara, nastřílel už čtyři góly

Nastoupil v lize jen devětkrát, ale na kontě už má čtyři góly. Patriku Žitnému je teprve devatenáct let, ale v Teplicích, kde hraje od žáků, se už nadějný záložník stává členem základní sestavy. Vzor má velký: "Tomáši Rosickému jsem fandil odmalička, ještě když hrál v Arsenalu," přiznal.

Patrik Žitný z Teplic a Martin Hašek z Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jako žák nastupoval v lize s fotbalisty za ruku. "Třeba s Rézou (Jan Rezek), a teď s ním hraju," popsal kuriózní situaci. "Vybavuju si, že jsme se hádali jako žáci, kdo s kým půjde na hřiště," vzpomínal talentovaný záložník.

Měl výborný start do ligy. Poprvé v základní sestavě hned dal gól a hned vítězný – Teplice porazily jeho zásluhou Zlín 2:1. "Ani jsem nevěřil, že jsem takhle rozhodl," vzpomínal na konec akce, kterou sám založil a nakonec i zakončil. "V šatně mi kluci zatleskali," řekl, že měl také další gratulace a telefonáty od spousty přátel a rodiny. "Bylo to příjemné," dodal.

Přiznal, že se po premiérové trefě rozběhl k fanouškům, aby se s nimi o radost podělil, jenže… "Pak jsem si uvědomil, že to jsou fanoušci hostů, tak jsem se v půlce radši zastavil," vybavoval si březnový zápas Na Stínadlech.

Je nám líto, video expirovalo.
Žitný: Být fotbalista byl můj sen a pořád je

Začínal jsem jako útočník, dával jsem dost gólů. Ale postupně jsem se přesunul do zálohy a už mám šancí míň. "Spíš se snažím rozdělovat přihrávky a ty finální koncovky už nechávám na jiné," tvrdí, i když na jaře už se trefil čtyřikrát.

Na podporu rodiny si nemůže stěžovat. "Stojí za mnou odmala, chodí na každý zápas, jezdí i na Moravu," vysvětluje. "Chtěl jsem být fotbalista, živit se tím. Byl to můj sen a pořád je," dodal talent.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články