Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Teplický Klein přestupuje do Konyasporu

Konyaspor/Praha - Teplický fotbalista Martin Klein přestupuje do tureckého Konyasporu. Po odpolední lékařské prohlídce dnes podepíše čtyřletou smlouvu, oba kluby jsou na podmínkách transferu již domluveny. Oznámil to hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest Group. V novém působišti se odchovanec brněnského fotbalu setká s řadou známých: Konyaspor už během léta získal na hostování libereckého Bořka Dočkala, do klubu přišli také Slováci Peter Grajciar ze Slavie a Ivan Lietava ze Žiliny.

O Kleinově přestupu do Turecka se spekuluje již delší dobu. Šestadvacetiletý fotbalista se chtěl po osmiletém působení na severu Čech vydat do zahraničí a Konyaspor o jeho služby stál. "Martin dnes absolvuje vstupní lékařskou prohlídku, v 18:30 by měl podepsat čtyřletý kontrakt a v úterý už bude trénovat s týmem. Potřeboval už změnu a věřím, že se v kvalitní turecké lize prosadí," řekl Zíka.

Klein patřil mezi největší naděje českého fotbalu. Už v šestnácti letech přestoupil do Sparty Praha a o rok později vstřelil hned ve své premiéře v Lize mistrů gól na hřišti Panathinaikosu Atény, čímž se zařadil mezi nejmladší střelce v historii soutěže.

V Teplicích už před deseti lety hostoval, ale pak se ještě vrátil na Letnou. Před osmi lety se však na severu Čech usadil nastálo a patřil mezi klíčové hráče mužstva. V české lize dosud odehrál 172 utkání, vstřelil dvanáct branek. Loni si zahrál v červnovém přípravném duelu proti Maltě za národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články