Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Teplický fotbal je kvůli krizi na prodej

Teplice - Fotbalový klub Teplice je na prodej. V rozhovoru pro deník MF Dnes to připustil předseda klubového představenstva Štěpán Popovič. Podle něj by mohly belgicko-japonského vlastníka, sklářský koncern AGC, vést k prodeji úspory vynucené ekonomickou recesí. "Fotbal prostě stojí nějaké peníze a pokud se objeví kupec, tak skupina klub prostě prodá," řekl Popovič.

"Pokud někoho krize skutečně postihla, tak západní část naší skupiny. A když bude šance získat za něco hotové peníze, a to je případ fotbalu, tak vedení skupiny nebude váhat ani minutu," dodal Popovič. Klub, který si letos vítězstvím v domácím poháru zajistil účast v Evropské lize, je majetkem sklářského koncernu od roku 1994.

Všechno je na prodej, tvrdí Hrdlička

Ředitel klubu František Hrdlička se k možnostem prodeje nevyjádřil. "Ve vztahu k AGC jsem zaměstnanec, tudíž mi nepřísluší jeho rozhodování komentovat," řekl. Nakonec situaci alespoň zlehčil. "Všechno je na prodej, Sparta i Ronaldo. Záleží jen na ceně a podmínkách," dodal. 

Na setrvání majitele může mít vliv i mizivá podpora ze strany města, na niž si teplický klub dlouhodobě stěžuje. "Jsme v českých podmínkách anomálií, dokonce i provoz mládežnických týmů financujeme především ze sponzorských peněz. To je dlouhodobě problém," řekl Hrdlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články