Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplicím pomůže v boji o titul útočník Došek

Teplice - Fotbalisté Teplic získali před jarními boji o ligový titul posilu do útoku. Z pražské Sparty přichází vytáhlý střelec Libor Došek, který se na Letné stal nepotřebným hráčem a dnes podepsal se Severočechy dvouletou smlouvu. Informaci uvedl teplický ředitel František Hrdlička a hráčův manažer Ondřej Chovanec. Mezi předními českými kluby tak došlo k zajímavému obchodu. Druhá Sparta, která má po podzimu stejný počet bodů jako Teplice, ale jeden zápas odehraný navíc, svému přímému konkurentovi prodala svého hráče.

"Jsme rádi, že se obchod podařilo dotáhnout. Libora si vysloveně přál trenér Plíšek," uvedl Hrdlička. Jednatřicetiletý Došek se na české ligové scéně v teplickém dresu objeví po dlouhé pauze. Ve Spartě naposledy do utkání nejvyšší soutěže zasáhl v listopadu 2008. Loni v lednu pak odešel na půlroční hostování do Škoda Xanthi, a když se v létě vrátil do Sparty, v prvním týmu už šanci nedostal a jen trénoval.

Teplice však Doškovi věří. Dvoumetrový autor 69 ligových branek, které nastřádal v Blšanech, Brně, Liberci a právě Spartě, trenéru Plíškovi otevře více variant při skládání útočné dvojice. Severočeši jiného urostlého střelce s Doškovými parametry neměli, navíc jim na jaře může dlouho chybět další útočník Jakub Mareš, který si obnovil zranění zánártní kůstky. "Typologicky se nám Libor určitě hodí. V sestavě máme jinak spíš drobnější a brejkové typy útočníků," uvedl Hrdlička.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články