Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplice zametly s poslední Příbramí 3:0

Teplice - Hladce 3:0 porazili hráči Teplic své soupeře z Příbrami. Na Stínadlech v prvním poločase skórovali Nivaldo a Jakub Hora, krátce po změně stran zvýšil Marek Červenka.

"Jsem rád, že jsme to utkání zvládli. Nebylo úplně ideální fotbalové počasí, hodně pršelo a hodně foukalo. Jsem rád, že se nám v prvním poločase podařilo vstřelit dvě branky. Pak už jsme to utkání dokázali dovést do úspěšného konce, ještě jsme přidali jednu branku," řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal.

"Já se přiznám, že na tabulku se moc nedívám, jdeme zápas od zápasu, budeme se snažit odehrát v Plzni co nejlepší utkání," dodal.

Teplice podle očekávání brzy převzaly iniciativu. Ve 13. minutě Nivaldovu střelu gólman Hruška vyrazil na roh, velkou šanci pak neproměnil Vošahlík, který po standardní situaci těsně minul příbramskou branku. Tým s nejhorší obranou soutěže čelil velkému tlaku. Červenku zblízka vychytal Hruška a při následném rohu hostujícího gólmana zastoupil na brankové čáře Rezek proti dalšímu Červenkovu pokusu.

Tepličtí se dočkali prvního gólu v 31. minutě. Hora prošel mezi třemi protihráči, posunul míč na Nivalda a kapverdský záložník přízemní střelou zaznamenal první ligovou trefu v ročníku. Minutu před pauzou Vošahlík sklepl míč na Horu, jenž zvýšil povedenou ranou k tyči. "Myslím, že Hora nepodával vůbec špatné výkony, ale nějak mu to tam nemohlo spadnout, takže jsme rádi, že se mu to dnes povedlo," podotkl Šmejkal.

"Do utkání jsme nevstoupili úplně špatně, plnili jsme vše, co jsem si připravili, ovšem pak přišla první chyba, kterou domácí potrestali. Do konce poločasu přišla druhá hrubá chyba, což nás srazilo na kolena," prohlásil příbramský kouč Kamil Tobiáš.

Dvanáct minut po změně stran se favorit prosadil potřetí. Nivaldo z levé strany nacentroval do šestnáctky a aktivní Červenka už tentokrát Hrušku překonal. Domácí s komfortním náskokem trochu ubrali a Příbram si největší příležitost vypracovala v 70. minutě, kdy Rezkovu dělovku z přímého kopu s problémy zlikvidoval brankář Chudý. Z protiútoku pak Kučera pálil o kousek vedle.

Teplice doma s Příbramí neprohrály pošesté za sebou a soupeři vrátily podzimní porážku 2:3. Příbramští v této ligové sezoně mimo svůj stadion prohráli devátý z jedenácti zápasů. "Pokud budeme dělat takové hrubé chyby jako dnes, porážkám se nevyhneme. Musíme začít co nejvíce pracovat," upozornil Tobiáš.

FK Teplice - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)

Branky: 31. Nivaldo, 44. Hora, 57. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Pospíšil. ŽK: Krob - Linhart, Květ. Diváci: 2226.

Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Vošahlík (85. Vachoušek), Hora, Nivaldo (72. Hyčka) - Červenka (82. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Příbram: Hruška - Tregler (82. Kacafírek), Chaluš, Jiránek, Divíšek - Suchan, Květ - T. Pilík, Rezek, Kukec (46. Bazal) - Linhart (58. Ayong). Trenér: Tobiáš.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsem rád, že jsme to utkání zvládli. Nebylo úplně ideální fotbalové počasí, hodně pršelo a hodně foukalo. Jsem rád, že se nám v prvním poločase podařilo vstřelit dvě branky. Pak už jsme to utkání dokázali dovést do úspěšného konce, ještě jsme přidali jednu branku. Neměli jsme úplně ideální vstup do utkání, bylo tam hodně nepřesností, bylo to trošičku tím špatným počasím, které zapříčinilo špatný terén. Pak jsme si vypracovali další šance a dali i branky, což pro nás bylo strašně důležité."

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Utkání se mi hodnotí velmi těžko, prohráli jsme 3:0. Do utkání jsme nevstoupili úplně špatně, plnili jsme vše, co jsem si připravili, ovšem pak přišla první chyba, kterou domácí potrestali. Do konce poločasu přišla druhá hrubá chyba, což nás srazilo na kolena. Pokud budeme dělat takovéhle hrubé chyby, porážkám se nevyhneme. Musíme začít co nejvíce pracovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články