Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice zahájily přípravu se Senegalcem Iyanem

Teplice - S fotbalisty Teplic, kterým se podařilo udržet pohromadě tým z minulé sezony, dnes zahájil letní přípravu i téměř dvoumetrový senegalský útočník Ibrahim Iyane-Thiam. Sedmadvacetiletý Afričan s belgickým pasem přišel na čtrnáctidenní testy z irské Droghedy, před lety hrál za Paris St. Germain či Lens. V květnu uspěl na testech v Baníku Ostrava, pak se však nedohodl na smlouvě.

"Dovedu si ho typologicky představit. Něco si odehrál v evropských ligách, umí střílet góly. Pokud by se nám líbil, je předpoklad, že podmínky jeho příchodu by mohly být zajímavé," řekl novinářům trenér Jiří Plíšek na adresu 196 centimetrů vysokého útočníka.

"Budeme se snažit navázat na práci z loňské sezony. Snažili jsme se udržet kádr, aby byl co nejvíc kompaktní, a reagovat budeme až během přípravy. Po prvních čtrnácti dnech začneme přemýšlet, zda do týmu nějak zasáhneme," řekl Plíšek. Klid zatím nenarušují žádné výraznější odchody. Obránce Aleš Hanzlík změnil hostování v Sokolově na přestup a odešel i útočník Petr Smíšek, jemuž po sezoně plné zranění skončila smlouva.

Teplice si zahrají s Eintrachtem Frankfurt

Vrcholem přípravy bude herní kemp v Německu, zpestřený zápasem s Eintrachtem Frankfurt. "Ale o vrcholu bych nemluvil, tím skutečným bude až předkolo Evropské ligy. A na nás je, abychom byli dobře připravení," řekl Plíšek.

I když jsou Teplice spojovány s některými zkušenými hráči bez angažmá, na údajném zájmu o obránce Ericha Brabce a Rudolfa Skácela prý není nic pravda. "Není to tak. Četl jsem to v novinách, ale v novinách jsem četl spoustu věcí. Každý trenér si dovede představit v kádru leckoho, ale o nikom z nich se ani sami nebavíme," řekl Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články