Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Teplice začaly přes arbitráž vymáhat milionové pohledávky

Praha - Fotbalový klub z Teplic začal přes svazovou arbitrážní komisi vymáhat na jiných klubech z první a druhé ligy dlužné částky za přestupy hráčů, na které marně čekal několik měsíců. Podle ředitele FK Teplice Františka Hrdličky se jedná přibližně o 12 milionů korun. Arbitrážní komise už vyřešila první teplický podnět: Druholigový Žižkov musí Severočechům zaplatit přes čtyři miliony korun za přestup záložníka Zdeňka Koukala z roku 2008. Pokud Pražané sumu neuhradí do 30. června, vystavují se hrozbě disciplinárního řízení. V krajním případě pak klub může přijít o body v tabulce nebo na další sezonu nemusí obdržet profesionální licenci potřebnou pro start v elitních soutěžích.

Vedle Žižkova ale Teplice k arbitráži "pošlou" i jiné kluby. Například Bohemians 1905 Teplicím dluží za středopolaře Jana Štohanzla, který právě v neděli v Ďolíčku nastoupí proti svému bývalému klubu. "Je to paradoxní situace, když nemáme zaplacené peníze za nějakého hráče a on proti nám pak hraje," řekl Hrdlička. Tepličtí však marně vymáhají peníze i od řady jiných klubů.

Hrdlička: Některé věci už začaly být neúnosné

Vedení klubu už došla trpělivost s vyčkáváním na uhrazení svých pohledávek, některé případy se podle Hrdličky neúměrně vlekly. "Není normální, když skoro dva roky dlužné nedostaneme, my přitom všechny závazky hned plníme," řekl Hrdlička.

"Samozřejmě chápeme, když je někdo v momentální platební neschopnosti, i půl roku přejdeme. Ale některé věci už začaly být neúnosné. Především se to ale přestalo líbit našim majitelům. Proto jsme se obrátili na arbitráž, aby se vše začalo řešit a někam se situace pohnula," prohlásil Hrdlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články