Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice smetly pěti góly Duklu, která tak zůstává bez bodu

Po remíze v úvodním kole v Příbrami nyní Teplice před vlastními fanoušky bodovaly naplno. Odnesla to pražská Dukla, která v úvodním utkání ligové sezony nechala všechny body obhájci titulu z Plzně, a nyní si veze z Teplic nakládačku 2:5. O tu se nejvíc zasloužili David Vaněček a Jakub Hora, kteří se trefili dvakrát. Dukla v lize prohrála popáté za sebou.

Jakub Hora
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Dukla sice v úvodu měla víc ze hry, ale chyběla jí efektivita. Naopak v 18. minutě ukázal svůj důraz teplický střelec Vaněček, který ve vápně přetlačil stopera Chlumeckého, naběhl si na Krobův centr a střelou z voleje poslal domácí mužstvo do vedení.

Pražané mohli odpovědět, ale Podaný po nakrátko rozehraném rohu hlavičkoval jen do břevna. Ze standardních situací hrozily i Teplice, zejména Vondrášek, číhající na zadní tyči. Dvakrát neuspěl, ale pak Krobův roh prodloužil Král, Vondrášek vyhrál souboj s Tetourem a hlavou zvýšil vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice přerušily čekání na výhru a deklasovaly Duklu 5:2

Ještě do poločasu zahrozil střelou z dálky Kučera, ale na třetí pojistku si museli domácí fanoušci počkat až do druhé půle, kdy Žitný pronikal, míč se dostal k Horovi a ten neměl problém přehodit brankáře. Za šest minut Král ve vápně posunul míč opět k Horovi, který svým druhým gólem definitivně rozhodl.

Teplice pak polevily a Dukla se dočkala snížení. Holíkovu ránu Diviš vyrazil, ale jen ke střídajícímu Schranzovi, který měl v rohu vápna dostatek času zamířit na vzdálenější tyč a vstřelit čtvrtý gól v posledních sedmi zápasech.

Domácí si ale vzali čtyřbrankový náskok zpět, když Luts přihrál před odkrytou branku Vaněčkovi. Konečnou podobu výsledku dala Holíkova hlavička po centru Podaného v úplném závěru zápasu.

Teplice – Dukla 5:2 (2:0)

Branky: 18. a 79. Vaněček, 50. a 56. Hora, 38. Vondrášek - 66. Schranz, 89. Holík. Rozhodčí: Nenadál - Hájek, Arnošt. ŽK: Krob - Hanousek, Tetour. Diváci: 3116.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Trubač (46. Moulis), Hora, Žitný (63. Luts) - Vaněček (84. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Chlumecký, Podaný - Holík, Tetour, Hanousek (57. Schranz) - Douděra, Holenda (74. Bílovský), Breda (46. Štursa). Trenér: Drsek.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsem samozřejmě spokojen s výhrou a pěti vstřelenými brankami. Utkání se lámalo v prvním poločase po naší brance. Následně Dukla trefila břevno a my do přestávky přidali druhý gól. Mrzí mě, že jsme ve druhé půli polevili a dostali dva góly. Naštěstí jsme jich ale pět vstřelili, byť výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti. Dukla podala dobrý výkon a bylo to vcelku vyrovnané utkání. V určitých momentech nám vázla kombinace, ale postupem času se budeme zlepšovat a jsem rád, že se hráčům zatím vyhýbají zdravotní problémy."

Pavel Drsek (trenér Dukly): "Zápas se mi hodnotí těžko, soupeř měl pět šancí a vstřelil pět gólů. To hovoří za vše. Momentální situace pro nás není jednoduchá. V prvním poločase jsme v určitých fázích byli aktivní. Chyběl nám ovšem důraz v obou vápnech. To bylo hlavní příčinou naší porážky. A jestli se v tom nezlepšíme, budeme mít problémy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články