Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Teplice se v poháru šetřit nebudou

Praha - Hlavním tahákem čtvrtfinále fotbalového poháru je sice čtvrteční pražské derby mezi Slavií a Spartou, ale už ve středu se hrají úvodní tři utkání. Teplice, které obhajují loňský triumf, se poměří s Jabloncem, Plzeň hostí Příbram a Liberec nastoupí proti Olomouci. Ondrášovka Cup už se nyní hraje dvoukolovým systémem doma-venku a pro některé týmy tápající v lize je hlavní jarní motivací, protože z něj vede cesta do Evropské ligy. Týká se to hlavně Slavie, Liberce, Olomouce a Příbrami. Utkání Teplice – Jablonec vysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24 v 18:00. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Teplice neskrývají, že by rády zopakovaly loňskou vítěznou jízdu, a trenér Jiří Plíšek soutěži přikládá stejný význam jako lize, v níž jsou Severočeši druzí. "Obě soutěže máme slušně rozehrané a k poháru s Jabloncem přistoupíme s maximální zodpovědností," uvedl Plíšek. Ve středu prý nebude nikoho záměrně šetřit, je ale možné, že hráče s drobnými šrámy nechá odpočinout.

Jablonec chce odčinit nedělní ligovou prohru 2:4 v Liberci, která kouče Františka Komňackého hodně rozzlobila. Podobný výpadek si prý už jeho svěřenci nesmí dovolit. "Je potřeba, aby na to hráči zapomněli a šli do zápasu s nepochroumaným sebevědomím. Chceme se vrátit s tím, abychom měli šanci i do domácí odvety. Vnímáme to tak, že přes pohár možná povede snazší cesta do Evropy," řekl Komňacký. Není jisté, zda se uzdraví klíčový obránce Drsek, který v neděli předčasně střídal. Také brankář Špit zřejmě zůstane mimo hru.

Rozjetý Liberec má Olomouci co vracet

Liberec jde do dvojzápasu s Olomoucí nabuzen posledními ligovými výhrami na Slavii a s Jabloncem, kterými dal částečně zapomenout na špatný jarní ligový start. Slovan má Hanákům co vracet, na podzim jim doma podlehl 0:4 a to stálo místo tehdejšího kouče Ladislava Škorpila. Olomouc se stejně jako Liberec na poháry upíná především. Trenér Zdeněk Psotka dokonce šetřil na Liberec několik stabilních hráčů i v posledním ligovém duelu v Kladně.

Plzeň a Příbram si přesně po týdnu zopakují vzájemný ligový souboj. Západočeši by se nezlobili, kdyby i nyní soupeři připravili prohru 3:1. Hlavně se ale chtějí revanšovat po sobotním výprasku 0:4 v Mladé Boleslavi. Příbramští věří, že se podruhé v krátkém čase ve Štruncových sadech představí v lepším světle. "Do Plzně tentokrát přijede jiná Příbram. Pohár se s ligou nedá srovnávat. Navíc doufám, že jsme se z toho poučili," řekl trenér Karol Marko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články