Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Teplice rozstřílely Olomouc a posunuly se na třetí příčku

Teplice – Úvodní jarní kolo jim vůbec nevyšlo, avšak fotbalisté Teplic si proti Olomouci spravili chuť. Na domácím hřišti Sigmu rozstříleli 4:0 a posunuli se na třetí místo tabulky o bod před pražskou Duklu. O triumf Severočechů, kteří ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství, se brankami postarali Štěpán Vachoušek, Martin Jindráček, Nivaldo a Francis Litsingi.

Tepličtí byli od první minuty nebezpečnější, zjevně chtěli v úvodním domácím zápase jara odčinit předchozí prohru 1:3 z Dukly, která je před týdnem připravila o třetí příčku. Nezbrzdilo je ani zranění obránce Hoška, jenž musel už v desáté minutě po srážce hlavou s protihráčem střídat.

Do první velké šance se dostal po rohu ve 20. minutě Ljevakovič, který z otočky trefil tyč. Míč pak ještě chvíli poskakoval po čáře, olomoucký brankář Zlámal ho ale včas dokázal zalehnout.

Góly tak přišly na Stínadlech až v závěru poločasu. Ve 37. minutě dal po rychlém protiútoku a Nivaldově centru svou první branku v sezoně Vachoušek. O čtyři minuty později se po rohu prosadil hlavou na vzdálenější tyči Jindráček.

Stejně jako závěr prvního vyšel Teplicím i úvod druhého poločasu a už v 53. minutě vedly o tři branky. Litsingiho centr Zlámal vyrazil přímo na Nivalda, který míč poslal do branky.

Olomouc hrozila jen z ojedinělých brejků a nejblíže měla ke zdramatizování zápasu v 70. minutě. Pospíšilův průnik do vápna ale zastavil pohotovým vyběhnutím brankář Grigar a hosté po jedenácti zápasech vyšli gólově naprázdno.

Teplice naopak pokračovaly ve střeleckém představení a čtvrtou branku dal v 73. minutě po Jindráčkově centru Litsingi. Pátou mohl v závěru při úniku ve dvou na Zlámala přidat střídající Chukwuma, ale trefil jen boční síť. Severočeši se i tak ve velkém stylu vrátili na třetí místo, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy.

FK Teplice - Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 37. Vachoušek, 41. Jindráček, 53. Nivaldo, 73. Litsingi. Rozhodčí: Proske - Moláček, Kříž. ŽK: Jindráček, Jablonský - Pospíšil, Fall, Varadi. Diváci: 5780.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Hošek (10. Vondrášek), Krob - Litsingi, Vachoušek, Ljevakovič (79. Chukwuma), Ramos, Nivaldo - Jindráček (82. Vůch). Trenér: Ščasný.

Olomouc: Zlámal - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Fall (46. Javůrek), Pospíšil, Navrátil, Plšek (69. Nepožitek) - Depetris (84. Rolinc). Trenér: Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články