Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Teplice překvapivě vypadly, Slavia nastřílela sedm gólů

Praha - Fotbalisté Teplic překvapivě vypadli z Poháru České pošty. Svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného dnes ve 2. kole prohráli na půdě druholigového Varnsdorfu 0:2 a jako první tým z první ligy v tomto ročníku soutěže skončili. Utkání rozhodl v rozmezí patnácti minut druhého poločasu dvěma góly střídající Jiří Schubert. Slavia Praha naopak nezaváhala na hřišti třetiligového Chomutova, který deklasovala 7:0.

Smutek hráčů Teplic
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Teplice nepotvrdily výborný vstup do ligy, v níž mimo jiné deklasovaly Slavii v pražském Edenu 7:0 a v tabulce jsou bez porážky na čtvrtém místě. V základní sestavě hostů nastoupilo na hřišti severočeského rivala pouze pět hráčů z posledního vítězného utkání s Jihlavou (4:2).

Tepličtí v úvodu své šance nevyužili, za což je v druhé půli aktuálně jedenáctý tým Fotbalové národní ligy potrestal. Hrdinou zápasu se stal útočník Schubert, který přišel do druhého poločasu, hned v 51. minutě otevřel skóre a za čtvrt hodiny pojistil vedení Varnsdorfu. Hosté ani přes závěrečný tlak porážku neodvrátili a mohou se soustředit pouze na ligu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pohárového utkání Chomutov - Slavia

Slavia devět dní po sedmibrankovém debaklu od Teplic sama uštědřila stejný výprask Chomutovu. Pražané navázali na ligovou výhru 1:0 ve Znojmě a pokud porazí ještě Jihlavu, vyhnou se hrozící pokutě půl milionu korun.

Už v úvodní půlhodině zařídili Slavii dvoubrankové vedení obránce Bortel se záložníkem Hurkou. Po změně stran skórovali ještě kapitán Kisel a podruhé v zápase Hurka. Během osmnácti minut se pak dvakrát trefil také útočník Škutka a v 86. minutě uzavřel skóre Koreš.

Podle kouče Slavie Michala Petrouše by v nejbližší době měly přijít změny v kádru. Na testech v Edenu už jsou Marek Jarolím a Jan Hošek, naopak nad příchodem Ericha Brabce stále visí otazník. "Hlavní změny přijdou o reprezentační přestávce. Mnoho hráčů je v hledáčku (Afrika a Francie, pozn. red.) a určitě dorazí nějací zahraniční na zkoušku. V kabině bude trošku průvan, je to potřeba," řekl Petrouš.

2. kolo fotbalového Poháru České pošty:

Varnsdorf - FK Teplice 2:0 (0:0) Branky: 51. a 64. Schubert. Sestava Teplic: Grigar - Krátký, Jablonský, Kaufman, Krob - Ljevakovič, Čajič (56. Vachoušek) - Táborský, Dolejš (37. Mahmutovič), Jindráček (54. Litsingi) - Salami. Trenér: Ščasný.

Chomutov - Slavia Praha 0:7 (0:2) Branky: 30. a 60. Hurka, 64. a 82. Škutka, 13. Bortel, 47. Kisel, 86. Koreš. Sestava Slavie: Rakovan - Dostál (50. Nitrianský), Bortel, Kolařík, Čonka - Gecov (46. Petrák), Zmrhal - Koreš, Kisel (61. Fenin), Hurka - Škutka. Trenér: Petrouš.

Brumov - Karviná 0:1 (73. Pavelka), Admira Praha - Roudnice nad Labem 1:1, 2:4 na penalty.

Zdroj
ČTK, ČT sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články