Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Teplice povede dosavadní asistent Přerost

Teplice - Novým trenérem fotbalistů Teplic bude Lukáš Přerost, který v severočeském klubu působí prakticky po celou trenérskou kariéru; od mládeže a rezervy se dostal k ligovému mužstvu, u nějž pracoval jako asistent předchozích koučů Jiřího Plíška a Petra Rady. Přerost se ligového týmu ujímá v 34 letech, což z něj dělá momentálně nejmladšího kouče v lize.

Lukáš Přerost
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Vedení Teplic o něm nepochybuje, podle funkcionářů byl nejvhodnějším řešením. "Lukáš byl jediná alternativa od momentu, kdy Petr Rada odešel do Slavie, dokonce ho sám doporučil," řekl ředitel klubu František Hrdlička. Asistenty budou Stanislav Hejkal a Martin Dolinský, který se zároveň od mládeže přesune k juniorce. Trenérem brankářů zůstane Patrik Kolář.

Přerost se prý hodí do koncepce klubu, který sází čím dál víc na odchovance. Sám totiž v Teplicích vyrostl a v klubu působí od doby, kdy kvůli zranění musel skončit s aktivním fotbalem. Důvěrná znalost prostředí má ale i další stránku.

Jeho otec Jaroslav dlouho působil ve vedení místních skláren a stále je členem představenstva klubu. Na spekulace o údajné protekci je prý novopečený kouč zvyklý. "S tím se bohužel setkávám už tak patnáct let, není to pro mě nic nového. Budu muset lidem dokázat, že to není pravda," dodal Přerost.

Prací chce navázat hlavně na nastolený trend a zapracovávat mladé hráče. Z dosavadních teplických trenérů mu prý nejvíce dal poslední rok strávený s Radou. K němu se sám i nejvíc připodobňuje jak metodami, tak impulzivností.

Přípravu Teplice zahájí 18. června a do té doby chtějí dokončit obměnu kádru. Jistý už je odchod záložníka Zoubeleho do Jablonce, smlouvy skončily i Sivovi, Smejkalovi a Stožickému. Zatímco se Sivou chtějí Teplice ještě jednat, Stožický míří do Trnavy a o dalším Smejkalově angažmá není zatím nic známo.

Jejich místa zaujmou minimálně na letní přípravu mladíci, kteří hostovali v druhé lize - zapojit by se měli Lácha, Moulis a Veverka z Ústí, Melunovič z Varnsdorfu a Jungr z Jihlavy. Vrátit by se mohl i Jan Hošek, na nějž musí do čtvrtka uplatnit opci Cracovia Krakov. Smlouvu v Teplicích zároveň prodloužil brankář Martin Slavík, který se upsal na další dva roky. Tříletý kontrakt dostal mladý krajní bek Marek Krátký.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice bude trénovat Přerost
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články