Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Teplice porazily Slavii, rozhodl veterán Verbíř

Teplice - Fotbalisté Teplic porazili Slavii 2:1 a připsali si druhou výhru v sezoně, po níž se na soupeře bodově dotáhli. Pražané přitom v dohrávce 6. kola vedli díky kurióznímu vlastnímu gólu Vidličky, pak ale vyrovnal Kalivoda a ve druhém poločase rozhodl Verbíř. Teplický veterán proměnil v 67. minutě penaltu nařízenou po ruce Čelůstky a Slavia už sílu na zvrat nenašla.

Trenér Jarolím udělal v sestavě Slavie hned několik změn a do branky letos poprvé postavil Fina Jaakkolu. Teplice ale zpočátku finského gólmana moc nezaměstnávaly. Snažily se sice tvořit hru, jejich úsilí ale končilo jen nepřesnými centry.

O nebezpečí před teplickou brankou se staral hlavně pravý obránce domácích Vidlička. Už v 16. minutě neúspěšně zkoušel hrudí sklepnout centr a místo malé domů daroval Slavii nebezpečný roh. Za šest minut už takové štěstí neměl. Po Čelůstkově nákopu se snažil vyzvat Grigara k dlouhému odkopu, jenže se trefil přesně do jeho protipohybu.

Záznam utkání FK Teplice - Slavia Praha sledujte zde

Slavia šla do vedení a Tepličtí strnuli. Najednou se jim nic nedařilo, ztráceli lehké míče a akce hostů hasili jen se štěstím. Ze zmaru vysvobodila domácí 37. minuta. Rosa se uvolnil na levé straně, prostrčil na Zoubeleho a míč vzápětí přistál na velkém vápně přímo na noze Kalivody, který ho z voleje uklidil do horního růžku.

Verbířova penalta rozhodla utkání

Po přestávce se začalo hrát ještě ve větším tempu, probudili se fanoušci a šance se střídaly na obou stranách. Nejdřív mohli strhnout vedení na svou stranu domácí; v 58. minutě sklepl Verbíř na Mareše, který obelstil Vomáčku a Jaakkola měl štěstí, že tvrdá střela trefila jen prostor, kam dokázal vymrštit ruce. Hned vzápětí zase neuznali rozhodčí Mahmutovičův ofsajdový gól.

Pak bylo ještě větší horko na druhé straně. Po rychlé akci Slavie se dostal k hlavičce na malém vápně Kisel a následný závar Tepličtí jen s obrovským štěstím uhasili. Za další dvě minuty vyslal Kisel do parádního brejku Jandu a Grigar mohl jen sledovat, jak míč míří do zámezí.

Akci Slavie paradoxně založil špatným pasem Vidlička, ale osud mu nakonec přisoudil ještě jednu lepší roli. V 67. minutě našel centrem volného Mareše, jenže do cesty se postavila Čelůstkova ruka. Nařízenou penaltu vzápětí proměnil Verbíř. Teplicím následně stačilo jen bránit a dařilo se jim to takřka bezchybně; z brejků totiž víc hrozily samy. Slavia se už do konce zápasu zmohla jen na střely zpoza vápna a odešla poražena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články