Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice pokračují v jarní krasojízdě, skalp Karviné zařídil Hora

Teplice ‒ Série obou celků neskončily. Teplice zvítězily potřetí za sebou, Karviná popáté v řadě padla. Severočeské mužstvo, které se po zimní přestávce vzepjalo k vynikajícím výkonům, sice tentokrát výrazně nedominovalo, ale důležité tři body v honbě za evropskými poháry přece jen získalo. Jediný gól utkání vstřelil už po jedenácti minutách Jakub Hora.

Jan Krob z Teplic se raduje s Jakubem Horou
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Domácí začali duel aktivně, za což byli v jedenácté minutě odměnění vedoucí trefou. Šušnjar poslal přesný centr do pokutového území a Hora umístěnou hlavičkou překonal brankáře Laštůvku.

Z dalších šancí už zkušený gólman nekapituloval. Kučerův pokus vytáhl nad břevno a poté si poradil také s Horovou přízemní střelou. Jeho protějšek Grigar naopak v první půli moc práce neměl. Řešil vlastně jen Budínského ránu zdálky, kterou bezpečně lapil.

Po změně stran hosté zvýšili aktivitu. Do slibné střelecké pozice se v 51. minutě dostal Panák, ale pod tlakem bránícího Šušnjara poslal míč vysoko nad. Teplice poté hru vyrovnaly. Laštůvku před odkrytou brankou zastoupil stoper Košťál a střídající Vaněček z úhlu minul karvinskou svatyni.

Slezané se o slovo opět přihlásili mezi 78. a 79. minutou, kdy zahodili hned tři slibné příležitosti. Dvakrát neuspěl hlavou Hošek a vedle mířil i náhradník Weber. Domácí kontrovali pokusy Hory a Šušnjara.

Další gól už nicméně nepadl, a Severočeši tak prodloužili vítěznou sérii na tři utkání v řadě.

25. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - MFK Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 11. Hora. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Blažej. ŽK: Šušnjar (Teplice). Diváci: 4056.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Hora, Vošahlík (75. Hyčka) - Červenka (62. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Budínský, Janečka - Holík (69. T. Weber), Panák, Kalabiška (46. Duda) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Někomu mohlo přijít, že nás čeká jednoduchý zápas, ale věděli jsme, že to tak rozhodně nebude. Krom vstřeleného gólu jsme si vytvořili i jiné situace, které jsme mohli proměnit, ale máme tři body, s tím jsme spokojení. Také mě těší, že se můžeme spolehnout na naši defenzivu, která udržela nulu. Snad ta forma nějakou dobu vydrží. A situace v tabulce? Příště nás čeká Slovácko a jak jsme viděli v posledních zápasech s Plzní a Slavií, tak to je těžký soupeř. Ale chceme znovu uspět."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Popáté v řadě nezbývá, než pogratulovat soupeři. Začátek ukázal rozpoložení týmů. Teplice byly v pohodě a přehrávaly nás. My neprocházíme ideálním obdobím, což vyústilo ve vedoucí branku. Po půli jsme zlepšili pohyb a domácím se vyrovnali i v nasazení, ale opakovaně nejsme v situaci, abychom ze dvou, tří brejků vstřelili gól. Na šance jsme se dost nadřeli, ale domácí si výhru uhlídali. Světélko ve výkonu je v nasazení."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články