Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Teplice odskočily zbytku ligy, v dohrávce zdolaly Plzeň 2:1

Teplice - Fotbalisté Teplic zvítězili v dohrávce 16. ligového kola nad Plzní 2:1 a v čele tabulky odskočili druhé Spartě o tři body. Plzeň přitom nebyla horším týmem a měla víc šancí, jenže domácí dali z minima dva góly a závěrečný nápor Západočechů navíc uťalo vyloučení Limberského. Zápas byl na podzim odložen kvůli chřipkové epidemii v teplickém týmu. Pro Teplice to byl už druhý domácí zápas během pěti dnů, v sobotu zdolali střížkovské Bohemians 2:1. A i když bylo zrovna tak nepříjemně mrazivo a trenér Plíšek vsadil na takřka totožnou sestavu, tentokrát to bylo docela jiné utkání. Plzeň nepřijela betonovat, sršela sebevědomím a byla lídrovi ligy víc než rovnocenným partnerem. Po devíti minutách ale inkasovala. Další informace přináší web fotbalživě.cz.

Vachouškův přetažený centr z přímého kopu vrátil od pravé tyče hlavou Matula, na malém vápně našel nabíhajícího Sivu a ten propálil míč skrz klubko těl do sítě. Slovenský levý obránce se trefil už ve svém druhém zápase ve žlutomodrém, opájet se tím ale mohl jen chvilku. Plzeň totiž hned vzápětí přitlačila, převzala iniciativu a začala se dostávat do šancí.

V hlavní roli byl Pavel Horváth, který právě v Teplicích na počátku století nosil kapitánskou pásku. Ve 12. minutě si našel míč v teplickém vápně a po jeho ráně musel brankář Slavík hodně rychle na zem. Za další čtvrthodinu to zase zkusil jako nahrávač a parádním obloučkem za obranu poslal do šance Bakoše, i toho ale Slavík vychytal.

Teplice už potom svůj náskok hlídaly celkem bez potíží, i když Plzeň měla několik dalších slibných akcí a dobrým pohybem na křídlech se dostávala vpřed. Nic nad plán už ovšem Severočeši také nepřidali a Sivova branka byla jejich jedinou střelou na branku v prvním poločase.

Jestli po sobotním zápase se Střížkovskými žehrali Tepličtí na spousty neproměněných šancí, tentokrát vytěžili z minima naprosté maximum. Hned po půli poslal Došek do úniku Mahmutoviče, ten ustál atak dvou obránců a podél vybíhajícího Daňka zavěsil podruhé.

Plzeň se ale nepoložila. Dál tlačila, získávala hodně standardních situací a z jedné z nich se vzápětí vrátila do hry. Na Horváthův centr z levé strany si na malém vápně naskočil Bakoš a míč se obloučkem snesl k tyči. Tlak hostů ale vzápětí opadl. Limberský totiž uprostřed hřiště sestřelil ostrým skluzem Vidličku a po druhé žluté kartě musel ze hřiště.

Tepličtí se s vědomím přesilovky uklidnili, začali si víc věřit v soubojích a najednou to byli oni, kdo se tlačil za gólem. Mahmutovičovo sólo v 78. minutě sice vychytal Daněk a na plzeňském gólmanovi ztroskotal za dvě minuty i zblízka pálící Kalivoda, přesto si Tepličtí už výhru vzít nenechali.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články