Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Teplice nezaváhaly v Hradci a nadále bojují o pohárovou Evropu

Hradec Králové - Jarní tažení teplických fotbalistů za účastí v předkole Evropské ligy pokračovalo i na půdě sestupem ohroženého Hradce Králové. Severočeský celek zvítězil 2:0 zásluhou gólů Vošahlíka s Vaněčkem, kteří překonali domácího brankáře Ottmara během druhé půle. Vzhledem k porážce Zlína si pojistili páté místo a dostali pod tlak čtvrtou Mladou Boleslav. Hradec zůstává patnáctý.     

Utkání Hradec Králové - Teplice
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Teplický trenér Daniel Šmejkal v úvodu jen nevěřícně kroutil hlavou. Jeho svěřenci totiž během první půlhodiny zahodili šest vyložených šancí. Už po dvou minutách se v dobré střelecké pozici ocitl Fillo, ale z hranice vápna zakončil slabě a nepřesně. Ještě blíže gólu byl o čtyři minuty později Vošahlík. Zleva se řítil sám na Ottmara, který jeho střelu chytil a poradil si i s dorážkou Kučery.

V další příležitosti hostí se v 21. minutě objevil znovu Vošahlík, jenže prostor mezi tyčemi netrefil. Vzápětí neproměnil samostatný nájezd Červenka a hradecký brankář se vytáhl i při ráně Kroba z bezprostřední blízkosti.

Domácí předváděli výkon plný chyb a bez nasazení. Trenéři Frimmel s Pilným zareagovali střídáním. Už po půlhodině hry stáhli ze hřiště zkušeného Jirsáka, jehož místo zaujal Malinský. A právě po akci nově příchozího záložníka mohl jít ve 42. minutě z čista jasna do vedení Hradec. Střelu Trubače však v poslední chvíli zablokoval Jeřábek.

Ve druhém poločase se výkon Východočechů o trochu zlepšil. V 53. minutě další střídající hráč Pázler vysunul Pavla Černého, který sám před Grigarem přehodil gólmana i branku.

Z protiútoku už skórovaly Teplice. Agilní Vošahlík opět unikl Krátkému a ránou na bližší tyč prostřelil Ottmara. Po hodině hry se dostal do zakončení domácí Trubač. Z pravé strany nicméně zařízení minul a neprosadil se ani Pázler. Zvýšit vedení favorita mohl střídající Vaněček, jenž zblízka nedal. Útočník s hradeckou minulostí si vše vynahradil v závěru, kdy stvrdil hlavičkou výhru hostí.

27. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 54. Vošahlík, 87. Vaněček. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Batík. ŽK: Krátký - Šušnjar, Jeřábek. Diváci: 1960.

Hradec Králové: Ottmar - Krátký, Chleboun, Hůlka, Mudra - Jirsák (35. Malinský), Janoušek - M. Černý, Trubač, Martan (46. Pázler) - P. Černý (75. Šípek). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Hyčka (85. Vachoušek), Fillo, Vošahlík (90. Král) - Červenka (76. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Milan Frimmel (trenér Hradce Králové): "Teplice jsou velmi kvalitním mužstvem, které má na jaře velkou formu. A také to ukázaly. My jsme do utkání nevstoupili vůbec dobře a byl to nejhorší poločas, jaký jsme odehráli. O přestávce proběhla velká bouřka v kabině a byli jsme to nakonec my, kdo se ve druhém poločase jako první dostal do velké šance. Ale Pavel Černý ji nedal a vzápětí Teplice daly gól. V první půli nás výrazně podržel brankář Radim Ottmar a stále jsme měli naději na dobrý výsledek, jenže Trubač a Pázler z dalších možností neskórovali. Doma už jsme nedali gól v šestém zápase po sobě."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsme spokojeni. Myslím si, že jsme do utkání vstoupili velmi dobře. Sehráli jsme dobrý první poločas, vytvořili jsme si dost šancí, ale neproměnili jsme je. Obávali jsme se, že když nedáme gól, můžeme inkasovat, ale zase jsme pořád věřili, že zápas dotáhneme do úspěšného konce. A to se nám povedlo. Druhý poločas už byl vyrovnaný, ale dokázali jsme jako první vstřelit branku a zápas vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články