Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice kvůli chřipce nebudou hrát nedělní ligu s Plzní

Teplice - U dalších čtyř teplických fotbalistů prokázaly testy onemocnění prasečí chřipkou. Nedělní utkání 16. kola mezi Teplicemi a Plzní se proto hrát nebude, neboť svaz vyhověl teplické žádosti a zápas odložil. Severočeši s žádostí o odložení uspěli až na druhý pokus. Marně se o to pokoušeli už před minulým utkáním v Olomouci, kde v pondělí nakonec nastoupili a prohráli vysoko 2:6. "Ve fotbale je možné všechno a umím si představit, že ani nedělní zápas nebude odložený. Ale už ve středu jsme absolvovali vstřícné jednání na svazu a po zjištění výsledků nových testů nepředpokládám, že by nedošlo k odložení zápasu," řekl ředitel klubu František Hrdlička. Krátce nato ČMFS oznámil, že se zápas skutečně hrát nebude.

Svaz se před pondělním zápasem odvolával především na to, že neměl žádný písemný doklad od krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem, proto prý utkání odložit nemohl. Obsáhlou zprávu nyní už Tepličtí mají v ruce a okamžitě ji také odeslali na svaz. "Nutnost mít podobný doklad bereme jako ponaučení pro příště a také pro všechny jiné kluby, které v budoucnu můžou být postiženy stejně," uvedl Hrdlička. 

Po Michalu Smejkalovi, v jehož těle byl virus H1N1 odhalen už minulý týden, dopadla další série středečních testů špatně pro Vlastimila Vidličku, který byl v prostějovské nemocnici testován už v pondělí, a dále Tomáše Grigara, Davida Kalivodu a Martina Slavíka. Výsledky testů dorazily do sídla teplického klubu během dneška. 

Rozhodující bylo rozhodnutí ředitele krajské hygienické stanice Josefa Trmala, jenž nařídil, aby byli nemocní hráči izolováni v domácím léčení po dobu dalších deseti dnů a tým se vůbec nescházel pohromadě, protože hrozí riziko šíření nákazy. Trmal už doporučil odložit pondělní zápas Teplic v Olomouci, písemné vyjádření však tehdy svaz nedostal. 

Po odložení zápasu s Plzní se zbytek teplického kádru, v němž prý zbylo šest zdravých hráčů, už letos nesejde. Severočeši, kteří vedou ligu o dva body před Jabloncem, se podle Hrdličky znovu setkají až na začátku ledna na startu zimní přípravy.

Tomáš Grigar
zdroj: Reuters
Je nám líto, video expirovalo.
V Teplicích řádí prasečí chřipka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články