Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Teplice ještě v nastavení vedly o dva góly, nakonec s Olomoucí remizovaly

Teplice – Ještě v devadesáté minutě to vypadalo, že si fotbalisté Teplic v duelu s Olomoucí dojdou pro snadné tři body. Severočeši vedli 2:0 a kontrolovali zápas. Jenže nastavený čas vůbec nezvládli. Dvakrát inkasovali a nakonec remizovali se staronovým účastníkem nejvyšší soutěže 2:2.

Slavící fotbalisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Olomouc domácí zlobila už v prvním poločase, kdy byla důraznější a před brankou i aktivnější, ale gól těsně před poločasem postavil na nohy Teplice. Vondrášek zprava odcentroval do prostoru penalty, odkud ho prudkou hlavičkou poslal přesně k tyči volný Fillo.

Hned po pauze domácí přidali druhou branku. V 50. minutě odcentroval zleva Krob a Potočný v pádu špičkou kopačky míč usměrnil přesně k tyči.

Pak se dostal ke dvěma velmi nebezpečným hlavičkám stoper Lüftner - nejdřív o centimetry minul, pak mu zase rozhodčí odmávali ofsajd. Olomouc herně odpadla a jedinou větší šanci měla v 72. minutě, kdy po zaváhání brankáře Grigara pálil těsně mimo opuštěnou branku Navrátil.

Domácí dohrávali zápas ve velké pohodě, předváděli herní finesy a užívali si častý potlesk diváků. Pak ale přišel šok v podobě dvou brejků, tažených po levé straně sestavy Olomouce. Nejdřív dostal přihrávku přímo na malé vápno Petr, který prostřelil Grigara, a během téže minuty se situace ještě jednou zopakovala. Míč tentokrát zapadl do závaru, ve kterém Hála přetlačil Kroba a dostal míč do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Teplice-Olomouc

FK Teplice - Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

Branky: 41. Fillo, 50. Potočný - 90.+1 Petr, 90.+1 Hála. Rozhodčí: Marek - Paták, Pochylý. ŽK: Navrátil, Svozil, Rajnoch (všichni Olomouc). Diváci: 3715.

Teplice: Grigar - Dramé, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Breite - Vondrášek (90. Dressler), Vachoušek (77. Táborský), Fillo - Potočný (84. Bratanovič). Trenér: Vavruška.

Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek - Petr, Navrátil (87. Zahradníček), Halenár (81. Chorý), Houska (72. Ordoš), Plšek - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

David Vavruška (trenér Teplic): "Utkání má dvě roviny - devadesát minut a ty tři v nastavení. Utkání už jsme měli v hlavách dohrané. Byla to otázka koncentrace, soustředění, na tom musíme pracovat dál. Ale mužstvo jde správným směrem, akceptuje tu práci. Neviděl jsem tým, který by tenhle herní styl vstřebal za pět týdnů."

Leoš Kalvoda (trenér Olomouce): "Remízu musím brát všema deseti, ale odehráli jsme docela slušný první poločas, po kterém nás srazily dva góly. Přičítám je trochu nekoncentrovanosti, ale to samé přišlo u Teplic v závěru. Nemůžeme nic zakrývat, hlavně rychlostí jsme na ofenzivu Teplic nestačili. A musím přiznat, že už jsem nevěřil. Ale střídající hráči dali pokyn k obratu. Přitom jsem místo Zahradníčka chtěl posílit defenzivu a poslat tam Canu, abychom nedostali třetí gól. Ale řekl jsem si: Co už, tak to aspoň skončí 3:1."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články