Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice jen remizovaly, do čela tabulky se vyhoupla Plzeň

Teplice - Fotbalisté Teplic jsou i po čtvrtém ligovém kole bez výhry. S Českými Budějovicemi jen remizovali 1:1, i když celý zápas tlačili a díky Mahmutovičově hlavičce vedli. Dvě minuty před koncem jejich snahu zhatil střídající Ondrášek. Ambiciózní Teplice se s dvěma body krčí na předposledním místě tabulky, Budějovice jich mají už šest. Fotbalovou euforii v Hradci Králové rázně zkrotila Plzeň. Na hřišti nováčka vyhrála jednoznačně 3:0 a s deseti body vede tabulku.

Českobudějovičtí fotbalisté od začátku ukazovali, že na přehlídku útočných zbraní rozhodně nepřijeli. Teplický kouč Plíšek před zápasem úplně zamíchal se sestavou, chybující kapitán Lukáš zůstal jen na lavičce a druhý stabilní stoper Klein, který jedná o přestupu do Turecka, zůstal rovnou na tribuně.

Pořádný fotbal se začal hrát na Stínadlech až po pauze. Tepličtí přidali na pohybu a obrana hostů přestala stíhat. V 50. minutě se uvolnil na malém vápně Mahmutovič a Budějovice měly štěstí, že trefil jen nohy vybíhajícího Kučery, hned po rohu zase hlavičkoval těsně nad Siva. Blízko gólu byli i hosté, jejichž rychlý brejk zakončil v 55. minutě zase nepřesnou střelou vedle bližší tyče Šíma. O pár minut později již domácí vedli. Vidličkův centr z pravé strany přizvedl Došek a Mahmutovič se hlavou trefil přesně k tyči.

Ani nepříznivý stav budějovické hráče zpod tlaku nevymanil, tempo zápasu ale opadlo a hra se zamotala v soubojích uprostřed hřiště. Budějovice si vypracovaly náznaky šancí díky napadání domácích obránců. Přihlížející překvapilo, co se stalo v 88. minutě. Stoper Matula vracel míč hlavou k brankáři Slavíkovi, jenže mezi ně vlétl střídající Ondrášek a po několika odrazech míč dopadl do branky. Dokonale opařené Teplice mohl za další minutu dorazit Sedláček, ale ve skluzu na malém vápně těsně minul.

Plzeň zničila hradeckého nováčka třemi góly

Plzeň přijela do Hradce s očekávanou změnou. V brance dostal šanci Ticháček, jehož pustily mezi tyče hrubky kolegy Krbečka. Ten chyboval v superpoháru proti Spartě i v odvetě předkola Evropské ligy na hřišti Besiktase. Proto se tentokrát posadil pouze mezi náhradníky.

Ticháček měl v prvním poločase více příležitostí vyniknout než jeho protějšek Lindr, přestože nakonec Plzeň po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedla o jednu branku. Domácí nováček většinu času kontroloval hru, prosazoval se kombinační hrou s krátkými přihrávkami, kterou předvedl už v úvodních kolech. Plzeň proti tomu postavila zkušenost špičkového mužstva ligy a také perfektní standardní situace zahrávané kapitánem Horváthem. Po prvním rohu hlavičkoval těsně vedle Navrátil, po přímém kopu v 39. minutě se už prosadil důrazný středopolař Rada.

Po změně stran si Hradec naplánoval jízdu za vyrovnáním, jenže záhy dostal další úder. Při mírně riskantní rozehrávce, kterou domácí praktikovali už v první půli, chyboval brankář Lindr a míč získal Petržela, kterého srazil v pokutovém území Kasálek. Rezek pak z penalty zvýšil na rozdíl dvou gólů. Hradecké nadšení bylo rázem pryč. Na hřišti tak vládla Plzeň. Rychlý forvard Rezek se prosadil i sedm minut před koncem, kdy zužitkoval zpětnou přihrávku a zamířil do protipohybu brankáře Lindra. Plzeň tak duel jasně ovládla. Po čtvrtém kole proto vede s třemi výhrami a bez porážky ligovou tabulku.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články