Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Teplice i Slavia budou usilovat o druhou výhru

Teplice – Dohrávka mezi Teplicemi a pražskou Slavií zkompletuje program 4. kola fotbalové ligy. Oba týmy zatím mají na kontě tři body a ve vzájemném duelu budou shodně usilovat o druhou výhru v sezoně. Utkání vysílá od 18:00 přímým přenosem ČT4 a sportzive.cz.

Tepličtí mají před svými diváky co napravovat. V součtu s minulou sezonou už pětkrát za sebou doma nedokázali vyhrát a naposledy na Stínadlech prohráli s Hradcem Králové 0:3. Před týdnem podlehli také v Plzni a už 219 minut střelecky mlčí. "Ofenzivu musíme samozřejmě vylepšit, ale máme toho hodně, na čem je třeba zapracovat. Dva zápasy jsme nevstřelili branku, takže už určitě budeme chtít nějakou dát a doma bodovat," řekl teplický kouč Petr Rada.

Slavia sice po existenčních problémech prochází obměnou kádru, ale Rada, který dnes slaví 53. narozeniny, ji stále považuje za velký pojem. "Slavia a Sparta jsou dva top kluby, které lize dávají punc. Krizí nebo obměnou kádru si občas projde každý. Slavia nikam nejezdí bránit, my také nebudeme jen bránit, takže by to mohlo být dobré utkání, stejně jako ta, která zatím provázejí začátek ligy," připomněl gólové hody na začátku sezony Rada, který v minulosti ve Slavii působil.

Pražané doufají, že jim psychicky pomůže premiérová výhra v sezoně z minulého týdne proti Příbrami. "Rádi bychom navázali na výsledek s Příbramí, věřím, že si budeme víc věřit. Teplice teď dvakrát vyšly naprázdno, čeká nás tam určitě těžký zápas, ale věřím, že neodjedeme s prázdnou," uvedl slávistický trenér Michal Petrouš.

Ten může nasadit novou posilu z Českých Budějovic Milana Nitrianského i brankáře Kamila Čontofalského, který v prvních třech kolech čekal na vydání transferové karty z Řecka. "O tom, kdo nastoupí v brance, se ještě rozhodneme. Honza Hanuš nás ve druhém poločase s Příbramí několikrát podržel, má ale z utkání svalové problémy. Uvidíme, jak na tom bude před zápasem," dodal Petrouš, jehož svěřenci Teplice na jaře vyřadili v domácím poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články