Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Teplice chtějí v dohrávce potvrdit dobrou formu, v cestě jim stojí Příbram

Příbram – Fotbalisté Teplic jsou v nové sezoně jako vyměnění. Zatímco v minulém ročníku bojovali až do posledních kol o záchranu, v současnosti atakují přední příčky. Dobrou formu budou chtít Severočeši potvrdit i v dohrávce 9. kola, v níž jedou na hřiště Příbrami. Ta by naopak ráda zastavila sérii tří utkání bez vítězství. Přímý přenos utkání sledujte živě od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Příbram - Teplice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Mimořádný zápas čeká na příbramského trenéra Františka Straku, který v letech 2002 až 2004 úspěšně vedl Teplice a došel s nimi do 3. kola tehdejšího Poháru UEFA.

Nynější výkony Severočechů na něj udělaly dojem. "Teplice to mají v této sezoně výborně našlápnuté. Posílily skvěle tým o dva exotické hráče, v dobré formě hraje Mahmutovič. Momentálně se vyrovnávají Spartě i Plzni a patří k velkým překvapením ligy. Zápas s nimi bude velkou výzvou," uvedl Straka.

Jeho svěřenci už tři kola čekají na vítězství, v minulém utkání ale uhráli cennou remízu na Slovácku. "Musíme ten bod potvrdit. Čeká nás tým s velkými ambicemi, ale my chceme uhrát body, které by nás v tabulce posunuly zcela jinam," dodal Straka.

Teplice prohrály jediné z osmi odehraných kol a mají druhý nejlepší útok v lize. "Chceme v Příbrami navázat na naše předchozí výkony a uvidíme, na co to bude stačit," podotkl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Tým ze Stínadel ale v poslední době na Příbram moc neumí; vyhrál jediný z minulých šesti vzájemných soubojů a u Litavky třikrát po sobě nezvítězil. "Příbram udělala hodně práce. Mužstvo se po příchodu Franty Straky hodně změnilo, nejen personálně, ale hlavně herně. Vědí, co chtějí hrát a jsou hodně nepříjemní. Některé zápasy jim třeba výsledkově nevyšly, ale hráli velmi dobře," uvedl Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články