Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tento tým dokáže mimořádně věci, řekl Ancelotti po dalším velkém večeru Realu

V prvním poločase v Seville brzy prohrávali 0:2, v druhé půlce jim zase nebyl uznán vyrovnávací gól. Dva těžké momenty pro fotbalisty Realu, ani jeden z nich je však nezlomil, díky čemuž si nakonec ze šlágru španělské ligy odnesli výhru 3:2 a přiblížili se titulu. Podle kouče Carla Ancelottiho je vývoj střetnutí dalším důkázem, že si jeho svěřenci zvykají na fakt, že umí otáčet zápasy. K tomu jim dle něj pomohly nedávné zápasy v Lize mistrů proti Paris St. Germain a Chelsea.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Joaquin Corchero

"Bílý balet" v osmifinále milionářské soutěže podlehl v Paříži 0:1 a stejným poměrem prohrával i v domácí odvetě. Poté však kanonýr Benzema třemi góly předvedl strhující obrat a poslal svůj tým do čtvrtfinále.

V něm Real nejprve opět díky Benzemově hattricku vyhrál na hřišti obhájce trofeje Chelsea 3:1. V odvetě však prohrával už 0:3, v tu chvíli postupoval anglický tým. Ancelottiho svěřenci však nakonec snížili a po prohře 2:3 po prodloužení se probojovali do semifinále, v němž vyzvou Manchester City. Postupový gól dal také Benzema.

"Zvykáme si na to, že otáčíme zápasy, protože tenhle tým dokáže mimořádně věci. Věřili jsme si, i když jsme se Sevillou prohrávali 0:2. Zápasy s PSG a Chelsea nám pomohly k tomu, abychom si věřili, že se dokážeme vrátit," citoval deník Ancelottiho.

Ivan Rakitič a Erik Lamela zařídili andaluskému celku v rozmezí 21. až 25. minuty dvougólový náskok, po přestávce ale střídající Rodrygo a Nacho srovnali a Benzema ve druhé minutě nastavení zařídil Realu plný bodový zisk.

"Je to moc důležité vítězství poté, co se nám první půle nepovedla. Druhá byla z naší strany velkolepá. Všichni hráči ukázali odhodlání, charakter a odvahu," prohlásil dvaašedesátiletý Ancelotti.

Real vede La Ligu o 15 bodů, druhá Barcelona sehrála o dva zápasy. Madridský tým má blízko k rekordnímu 35. titulu v historii a prvnímu po dvou letech. "Všichni čekají, že Real zaváhá, ale tenhle tým to nedělá, protože má srdce a charakter. Ještě jsme ligu nevyhráli, ale udělali jsme k tomu další krok," uvedl někdejší trenér AC Milán, Chelsea, PSG nebo Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články