Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ten vyrovnávací gól mě mrzí, řekl po premiéře na lavičce Plzně Uhrin

Plzeň – Spokojenost s výkonem týmu, ale zklamání ze zbytečné vyrovnávací branky. Takové pocity měl po soutěžní premiéře na lavičce Plzně, v níž jeho svěřenci remizovali se Šachtarem Doněck 1:1, trenér Dušan Uhrin mladší. Přesto věří, že Viktoria má pořád naději postoupit. "Šance tam je, i když trošku menší než před zápasem," řekl.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Plzeň vedla po gólu Stanislava Tecla po standardní situaci, ovšem záhy si obrana nepohlídala dlouhý pas a Luiz Adriano srovnal. "To byl zbytečný gól, který mě mrzí. Zaspali jsme tam. Přitom stopeři zahráli jinak velmi dobře," řekl Uhrin.

Celkově byl s výkonem svých nových svěřenců spíše spokojený. "Z hlediska taktického jsme hráli výborně, ale musíme být odvážnější dopředu. Hlavně po levé straně. Pravá strana byla aktivnější. Vzadu jsme až na to jedno zaváhání hráli to, co jsme chtěli, a soupeř se dostával do šancí jen díky svým velkým individuálním schopnostem," řekl Uhrin.

Potěšil ho zejména výkon středního záložníka Tomáše Hořavy. "Hrál výborně a patřil k našim nejlepším hráčům. Opravdu mě překvapil. Soupeři se vyrovnal v technice," chválil Uhrin.

V utkání se potvrdilo, že spolu s realizačním týmem měl hru Šachtaru detailně nastudovanou. "Zápas probíhal tak, jak jsme čekali. Měli jsme dva lidi, kteří je sledovali. Já viděl osm jejich zápasů. Hráli jsme, co jsme chtěli a co nám soupeř dovolil. Bohužel jsme udělali tu jednu chybu," litoval.

I přes remízu 1:1 zůstává před odvetou optimistou. "Je to 1:1, šance tam je, i když trošku menší než před zápasem, protože soupeři stačí hrát 0:0. Nicméně my můžeme dát venku gól, takže je to otevřené," mínil Uhrin. "Až odveta ukáže, jestli je to dobrý výsledek. Šachtar měl šance na vstřelení další branky, ale kdybychom neudělali zbytečnou chybu, mohl být výsledek ještě lepší," dodal.

Zatím neřeší, jak velkým oslabením bude v odvetě absence potrestaného beka Davida Limberského. "Máme hráče, kteří ho nahradí. Komplikace to asi bude, ale teď o tom tak nepřemýšlím," řekl.

Uhrina, který v prosinci vystřídal úspěšného trenéra Pavla Vrbu, potěšilo, jakou atmosféru při jeho domácí premiéře vytvořili plzeňští fanoušci. "Atmosféra byla fantastická. Kotel fandil celý zápas a já jsem nebyl vůbec slyšet. Doufám, že nás fanoušci takhle budou podporovat nadále. Moc jim za to děkuji," řekl Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články