Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ten Hag po výhře nad Arsenalem: K nejlepším týmům máme stále daleko

Přestože Manchester United v nedělním šlágru anglické ligy porazil Arsenal 3:1 a protáhl vítěznou sérii na čtyři zápasy, trenér Erik ten Hag aktuální formu nepřeceňuje. Podle nizozemského kouče jsou "rudí ďáblové" ještě daleko od nejlepších týmů Premier League.

Erik ten Hag
zdroj: Reuters autor: Joel Carrett

United katastrofálně vstoupili do nové sezony. Doma podlehli Brightonu 1:2 a na hřišti Brentfordu utrpěli senzační debakl 0:4.

Pak se ale manchesterské mužstvo zvedlo vítězstvím 2:1 nad úhlavním rivalem Liverpoolem, následně zdolalo Southampton i Leicester shodně 1:0 a v neděli si poradilo také s dosavadním stoprocentním lídrem tabulky Arsenalem.

"Jsme na začátku procesu, stále máme daleko k těm nejlepším týmům a aspirantům na titul. Musíme začít dělat věci lépe, než je děláme teď. Je potřeba ještě přidat, abychom na konci mohli slavit trofeje," řekl ten Hag.

"Mám velkou radost, že jsme porazili velmi silný tým. Arsenal hrál také dobře. Ukázali jsme vítězného ducha, naše mentalita se opravdu zlepšila," přidal bývalý kouč Ajaxu Amsterodam, jehož svěřenci po šestém kole poskočili na páté místo.

K domácímu triumfu nad Arsenalem pomohl dvěma góly Marcus Rashford, skóre otevřel další ofenzivní hráč a debutant Antony, jenž přestoupil z Ajaxu za téměř 100 milionů eur.

"Oba hráli skvěle, byli neustálou hrozbou pro soupeře. Vím, že náš útok je hodně silný, má kreativitu a rychlost. Nastoupili spolu poprvé a jsem moc rád za takový výkon," ocenil ten Haag.

Jeho protějšek Mikel Arteta byl z první ztráty londýnského celku v ligovém ročníku zklamaný. "Nevyhráli jsme, protože jsme v určitých momentech postrádali disciplínu a nebyli dost chladnokrevní před brankou United," prohlásil trenér Arsenalu.

Nelíbilo se mu, že sudí Paul Tierney po zásahu videorozhodčího odvolal vedoucí gól Gabriela Martinelliho z 12. minuty kvůli faulu Martina Ödegaarda na Christiana Eriksena

"Neviděl jsem opakovaný záběr, ale bylo mi řečeno, že tam byl jenom letmý kontakt. Ale teď s tím nic neuděláme, už je pozdě," dodal Arteta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články