Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tělo v letadle patřilo zmizelému Salovi. Nantes chce po Cardiffu za hráče peníze

Pátrací tým vyzvedl tělo z vraku letadla, v němž cestoval Emiliano Sala. Stroj na dně Lamanšského průlivu našla dálkově řízená ponorka. Policie potvrdila, že tělo patří argentinskému fotbalistovi. O identifikaci byla informována jeho rodina, vyšetřování okolností smrti nicméně pokračuje. O peníze za Salův přestup do Cardiffu se hlásí francouzské Nantes. Klub pohrozil soudem, pokud Cardiff nezaplatí celkem patnáct milionů liber.

Zmizení Emiliana Saly
zdroj: ČTK/AP autor: Thibalt Camus

Stanice Sky News citovala nejmenovaný zdroj z úřadu pro vyšetřování leteckých nehod (AAIB), podle něhož skončila několikadenní snaha o vyzvednutí těla úspěšně. Tým se přitom musel vyrovnávat se silnými proudy, které omezovaly dobu, po niž mohl být nasazen stroj řízený na dálku.

Letoun zmizel z radarů 21. ledna nad Lamanšským průlivem nedaleko jednoho z Normanských ostrovů. Sala letěl z Nantes do Cardiffu, osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Oficiální pátrání po Salovi a pilotovi malého letadla Davidu Ibbotsonovi záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Další pátrání po vraku letadla posléze umožnila veřejná sbírka, které se zúčastnili mimo jiné i Diego Maradona či Lionel Messi a v níž se vybralo přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun).

V posledních dnech se o peníze za přestup přihlásilo francouzské Nantes, které Cardiffu pohrozilo soudem, pokud nezaplatí napoprvé 5,27 milionu liber a celkem ve splátkách během tří let patnáct milionů liber. O možném soudu v případě zpožděných splátek promluvil v rozhovoru pro deník L'Équipe předseda Cardiffu Mehmet Dalman.

Francouzský klub údajně pohrozil soudem, pokud do deseti dnů neobdrží první splátku. Podle britských médií má Cardiff v úmyslu dohodu dodržet, pouze však chce počkat, až bude vyšetřování nehody řádně uzavřeno.

Francouzská liga uctí Salovu památku tím, že všechna víkendová utkání dvou nejvyšších soutěží začnou minutou potlesku. Argentinský útočník zahájil svou profesionální kariéru v roce 2012 v Bordeaux. Od roku 2015 hrál za Nantes, v jehož dresu nastřílel 42 ligových gólů, z toho 12 loni na podzim.

"Bude navždy jednou z legend, které psaly příběh FC Nantes," uvedl Salův bývalý klub. "Nemohu najít slova. Je to tragédie, jsem z toho zničený. Proto si stejně jako mnoho fanoušků přeju, abychom ho uctili tím, že vyřadíme jeho číslo 9," řekl prezident Nantes Waldemar Kita.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články