Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teď pro nás začíná sezona, řekl po výhře Solskjaer a chválil kritizovaného Maguira

Stále víc se mluvilo o jeho možném konci na lavičce Manchesteru United a zápas anglické ligy na hřišti Newcastlu tyto spekulace dlouho spíše přiživoval. "Rudí ďáblové" ale třemi góly v závěrečných minutách zajistili výhru 4:1 a kouč Ole Gunnar Solskjaer si mohl oddechnout. Zároveň po utkání přiznal, že triumf cítí jako nový začátek sezony.

United nezačali dobře ani v Newcastlu a už ve druhé minutě si obránce Luke Shaw vstřelil vlastní branku. Hosté ale skóre otočili a připsali si druhou výhru v tomto ročníku Premier League. "Teď pro nás začíná sezona. Dosáhli jsme výborného výsledku a ukázali skvělý charakter," řekl Solskjaer.

Manchesterský obrat ve 23. minutě odstartoval vyrovnávacím gólem Harry Maguire. Kapitán týmu za poslední výkony čelil velké kritice, která vyvrcholila po jeho vyloučení při středeční prohře Anglie 0:1 s Dánskem v Lize národů. Norský kouč však reprezentačního stopera podržel.

"Harry dal gól a vedl nás jako správný kapitán. Ukázal charakter a mám z něj radost. Prožil si pár těžkých týdnů od našeho posledního zápasu," konstatoval Solskjaer.

Vítězný gól vstřelil v 86. minutě záložník Bruno Fernandes, jenž za stavu 1:1 zahodil pokutový kop. To se spolehlivému exekutorovi stalo poprvé od lednového přestupu ze Sportingu Lisabon, všech deset předchozích penalt za United proměnil.

Tentokrát Fernandes nepoužil své tradiční poskočení před kopnutím do míče a brankář Karl Darlow ho v 58. minutě vychytal. "Gratuluju mu, že jako první v Premier League chytil mou penaltu. Z jedenácti mám jednu neproměněnou, takže teď lidé mohou říct, že dokážu zahodit penaltu," uvedl Fernandes.

"Hlavní je vždycky vyhrát. Kritika je ve fotbale normální. Manchester United je velký klub, jsme pod velkým tlakem, ale jsme velcí hráči. Držíme spolu, tohle byla správná odpověď na porážku 1:6 od Tottenhamu," doplnil portugalský reprezentant, který v 18 duelech anglické ligy zaznamenal 11 gólů a devět asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články