Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tecl se omlouval za svoji hloupost. Od Šilhavého však dostane trest

Jablonec – Přišel na hřiště s tím, že by měl Jablonci pomoci zvýšit útočnou aktivitu a případně vyrovnat. Místo toho Stanislav Tecl už po sedmi minutách na hřišti svůj tým oslabil, když zajel do protihráče a po červené kartě putoval rovnou do sprch. "Chtěl jsem hráče zablokovat, aby to nebyl dlouhý nákop. Bohužel jsem ho trefil přímo na nohu" litoval po utkání útočník Severočechů, kteří prohráli s Kodaní 0:1 a v odvetě budou muset vyhrát.

Jablonecký Stanislav Tecl dostává červenou kartu v utkání s Kodaní
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kritický moment přišel v devětašedesáté minutě. Tecl se pustil do úniku po lajně. Ludwig Augustinsson ho však ubránil a dostal se k míči. Jablonecký útočník se pokusil balón získat zpět, jenže místo něj trefil přímo lýtko obránce Kodaně.

"Samozřejmě jsem tušil, co asi bude následovat. Ještě jsem to neviděl ze záznamu, ale asi to vypadalo hrůzostrašně. Chtěl jsem hrát balon, ale bohužel svou hloupostí jsem nás připravil o ten největší tlak v závěru," litoval zklamaný útočník.

O zkrat prý nešlo. "Přemotivovanost, to nevím. Člověk jde na hřiště s tím, že chce klukům pomoct. Já jsem chtěl jen zablokovat protihráči nohu, ale bohužel jsem ji trefil. Zkrat to nebyl, že bych se chtěl za něco mstít, to vůbec," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Nevzpomíná si, kdy naposledy dostal červenou kartu. "Tohle se mi ještě určitě nestalo. Myslím, že jsem ještě ani červenou nedostal. Nebo možná jednou někdy v druhé lize v Jihlavě. Bohužel fotbal umí být někdy i krutý," konstatoval Tecl, který v létě přestoupil z Plzně.

Začátek jabloneckého angažmá si představoval jinak. "To je jasné, že to není úplně ideální start. Ale fotbal je o chybách. Je na mně, jak se tím poperu a jak se z toho ponaučím," doplnil Tecl.

Rozladění z Teclova vyloučení neskrýval kouč Jaroslav Šilhavý. Tím spíš, že jablonecký útočník má zkušenosti z pohárových zápasů za Plzeň. "Kdybych mu viděl do hlavy... Byl natěšený, jestli přemotivovaný, to nevím. Jednoznačně je to chyba, ať to bylo z jakéhokoliv důvodu. Takovému zkušenému hráči by se to stávat nemělo," uvedl Šilhavý.

"Přitom vypadá, že by kuřeti neublížil. Nabádáme, aby hráči byli důrazní, ale tenhle zákrok neodhadl. Ještě jsem s ním nemluvil, nevím, jestli někde bulí. Chci slyšet jeho názor, každý chybujeme, ale bez trestu to nebude," řekl jablonecký trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články