Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tata okusí Ligu mistrů, De Boer se vrací na Nou Camp

Praha – Dnešní menu Ligy mistrů nabízí duel bývalých evropských šampionů Barcelony a Ajaxu Amsterodam. Premiéra v "milionářské" soutěži čeká nového barcelonského kouče Gerarda Martina, na lavičce amsterodamského mužstva se pak na Nou Camp vrací někdejší opora domácího týmu Frank de Boer. Poražený finalista Dortmund se představí v Neapoli. Obě mužstva by ráda potvrdila výborný start do domácích soutěží, které shodně vedou bez ztráty bodu. Přímý přenos zápasu Barcelona – Ajax vysílá ČT sport a náš web. Ze zápasu Neapol – Dortmund nabídne náš web podrobnou on-line reportáž.

Argentinský trenér Gerardo Martino
zdroj: ČTK/AP

Španělský mistr si chce vylepšit pokažené renomé ze závěru minulého ročníku, kdy s pozdějším vítězem LM Bayernem prohrál v semifinále jasně 0:4 a 0:3. Barcelonu může povzbudit fakt, že od sezony 1997/1998 neprohrála v Champions League zahajovací zápas.

"Liga mistrů je pro nás opravdu důležitá. Nejlepší způsob, jak jít do zápasu s Ajaxem, je s ligovým vítězstvím na kontě," připomněl útočník Cristian Tello sobotní výhru 3:2 nad Sevillou, kterou zařídil až v nastavení Alexis Sánchez.

Chelsea si chce spravit chuť po Superpoháru

Na lavičce úřadujícího vítěze Evropské ligy Chelsea se představí staronový kouč José Mourinho. Jeho primárním úkolem bude napravit loňské vyřazení ze skupiny. Evropský "prolog" se Chelsea nepovedl: v srpnovém Superpoháru v Praze podlehla na penalty Bayernu Mnichov.

Londýňané se s Basilejí naposled utkali v jarním semifinále EL. "Vzpomínám si, že v Evropské lize jsme se s nimi docela nadřeli, i když to nakonec skončilo celkovým skóre 5:2. Byly to poměrně těžké zápasy. Očekávám, že budou hrát stejně. Jejich největší osobností je kapitán Streller, kolem něj se to točí. A mají šikovné hráče na rychlé brejky," uvedl Čech.

Chelsea ve skupinové fázi LM naposledy na stadionu Stamford Bridge prohrála v říjnu 2003 s istanbulským Besiktasem, od té doby ve 22 zápasech zvítězila a v sedmi remizovala. "Jdeme do toho s tím, že od začátku musíme vyhrávat a pokusíme se, abychom si postup ze skupiny zajistili co nejdřív. Role favorita v téhle skupině se nezříkáme," doplnil český gólman.

Rosický kvůli svalovému zranění z kvalifikace v Itálii vynechal sobotní utkání anglické ligy se Sunderlandem a pravděpodobně nebude připraven ani proti Marseille. Zkušený záložník zůstane na početné marodce "Kanonýrů" se Santim Cazorlou, Lukasem Podolským, Alexem Oxlade-Chamberlainem či Mikelem Artetou. Debut v Lize mistrů by si měla za Arsenal odbýt rekordní letní posila z Realu Madrid Mesut Özil.

Londýnské mužstvo v devíti zápasech na hřištích francouzských soupeřů neprohrálo a posledních pět duelů vyhrálo. V úvodním kole LM ztratilo všechny body naposledy v roce 2003. Proti svým krajanům se postaví trenér Arséne Wenger i několik hráčů v sestavě Arsenalu.

Dnešní program (začátky ve 20:45):

Skupina E: Schalke 04 - Steaua Bukurešť, Chelsea - Basilej.

Skupina F: Marseille - Arsenal, Neapol - Dortmund.

Skupina G: Austria Vídeň - Porto, Atlético Madrid - Zenit Petrohrad.

Skupina H: AC Milán - Celtic Glasgow, FC Barcelona - Ajax Amsterodam.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články