Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tancoš: Nečekejme na další porážku a odvolejme Bílka

Praha – Člen výkonného výboru Fotbalové asociace Josef Tancoš se hned po drtivé kvalifikační porážce s Dánskem vyslovil pro odvolání reprezentačního trenéra Michala Bílka. Jeho návrh však neprošel, Bílek u nároďáku zůstal. Křehkou pozici kouče navíc znovu upevnilo vítězství fotbalistů v Arménii. Tancoš je přesto přesvědčen o tom, že Bílkova mise u mužstva by měla skončit. "Všichni chtějí čekat na to, jak to bude dál. Ale to je pro nás to nejhorší, co můžeme udělat," apeluje člen vedení FAČR za Čechy.

Josef Tancoš
zdroj: ČT sport

Podle Tancoše rozhodně nebyly za návrhem odvolání Bílka osobní důvody. "Důvodem je vývoj. Rok a půl, dva roky, vlastně už když nastupoval, nebylo to nic mimořádného, spíš tam byly negace," vysvětlil v pořadu Na slovíčko. Podle Tancoše hrálo v poslední době u reprezentace velkou roli štěstí. "To k fotbalu patří. Nemůžeme ale čekat, že nám štěstí pomůže," zdůraznil.

Tancoš podle svých slov na výkonném výboru avizoval, že by se k otázce rozpuštění realizačního týmu nerad za měsíc vracel. Jisté je, že 16. dubna, kdy vedení zasedne, Bílek od kormidla nepůjde. "Aby výkonný výbor čekal na další porážku a měl důvod ho odvolat, je nefér," řekl Tancoš. "Měli bychom si říct, jestli se nám to líbí, nebo nelíbí. Já myslím, že většině se to nelíbí," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko...

Člen výkonného výboru František Hrdlička mu oponuje. "Rozumím velké části veřejnosti, která je zklamaná z výkonů, z předváděné hry. Ale stále se hraje o postup, skupina je vyrovnaná, každý může ztratit s každým. Můj názor je Bílka ponechat," uvedl ředitel FK Teplice.

Podle Tancoše je však názor většiny výkonného výboru jasný – Bílek by měl odejít. "Akorát zatím nechtějí prezentovat svůj názor. Já to říkám déle, neskrývám se za to. Máme tři měsíce do zápasu s Itálií a i tři měsíce je dostatek času na to, že by nový trenér neudělal ostudu."

Hrdlička je však přesvědčen, že výkyvy mužstva jen na Bílkovi nestojí. "Kdybych viděl, že nepovolává to nejlepší, co máme, nebo nehrají ti nejlepší… I když mám na některé posty jiný názor, my prostě jiné hráče momentálně nemáme," sdělil s tím, že by v případě odvolání šlo o velmi riskantní situaci.

"Stále máme velkou šanci. Musí se také brát, že za Bílkem stojí hráči," řekl Hrdlička. Už před časem Tancoš řekl, že na takovouto 'podporu' je přímo alergický. "V případě, že už nebudeme mít o co hrát, ale změna nastat musí," dodal Hrdlička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články