Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Tam musí být člověk sobec, jinak se neprosadí, říká Barák o Udine

Italské angažmá začal smolně. Hned po příchodu ze Slavie se Antonín Barák zranil a téměř celá letní příprava Udine proběhla bez něho, přesto dostal šanci a v posledních pěti zápasech byl v základní sestavě. Na reprezentačním srazu se dvaadvacetiletý záložník podělil o první zkušenosti ze Serie A.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Teď jsem poznal v zápase se Sampdorií, že tam na sebe naráží obrovská ega. Jako Udine absolutně nehrajeme týmově, každý hraje za sebe. Třeba Rodrigo De Paul přihrává jenom (Maxi) Lópezovi, mně nepřihraje nikdy. A když mu nepřihraju, je schopný za mnou běžet přes celé hřiště a nadávat mi," popsal reprezentant situaci.  

"V tomhle je to velká škola. Člověk musí být na hřišti sobec, když to řeknu hanlivě, tak hajzl. Jinak se tam těžko prosadí," dodal technický fotbalista. Podle Baráka má i trenér Luigi Delneri svázané ruce. "Moc korigovat to nejde. Když to dělá 95 procent týmu, tak s tím moc neudělá. Je to těžké, pořád zmiňuje tým, tým... Ale Udine je specifické tím, že má hodně mladých hráčů a individuality chtějí zpeněžit. To je filozofie klubu," prohlásil odchovanec Příbrami.  

"Myslím, že i hráči jsou do toho trošičku tlačení a chtějí přestoupit do velkého klubu. V tom náš tým i týmový výkon trpí, kvůli tomu jsme ztratili nějaké zápasy úplně zbytečně," přidal kritiku na spoluhráče, kteří se snaží hrát hlavně na sebe.  V sobotu však Udine zabralo a v Serii A deklasovalo Sampdorii Janov 4:0. Domácím pomohly tři penalty. "Byl to takový zvláštní zápas, ale byl jsem strašně rád, že jsme vyhráli. Úleva byla veliká, protože jsme tři body hodně potřebovali," uvedl Barák, jehož mužstvo poskočilo s šesti body na třinácté místo tabulky.  

Je nám líto, video expirovalo.
Barák: Musíme se pořád prát i kvůli koeficientu

V září si mladý záložník zahrál i na stadionech AC Milán (1:2) a AS Řím (1:3). "Byly to velké zážitky. V Miláně jsem si to užil hodně. San Siro je úžasný stadion, přišlo kolem 60 tisíc a takovou atmosféru jsem ještě nezažil. I ten zápas se nám povedl, do poslední chvíle jsme bojovali o body. Naopak AS Řím nás jednoznačně přejel, my jsme nebyli dobře připraveni a tam převažovaly spíš negativní pocity," řekl trojnásobný reprezentant.  

V devátém ligovém kole čeká Udine mistrovský Juventus Turín. "Mají obrovskou kvalitu, i když teď hraje nejlepší fotbal v Itálii asi Neapol. Vím, že Udine se na Juventus docela daří, tak uvidíme. Věřím, že bychom je mohli doma potrápit," uvedl Barák.  

V Itálii se už zabydlel. "Už se tam cítím velmi dobře. Neřeším nic nového, už je to takový běžný život a jsem moc spokojený. Cítím, že se zlepšuju v italštině, i když bych potřeboval ještě víc individuálních hodin. Abych se učil, tak se hodně ptám Kuby Jankta, který mi hodně pomáhá," dodal Barák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články