Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Talentovaný Sadílek podepsal novou smlouvu v PSV. Van Bommel mi věří, těší fotbalistu

Platí za jeden z největších talentů úspěšné reprezentační devatenáctky, která na mistrovství Evropy v Baku v létě postoupila do semifinále. A Michal Sadílek svými výkony zaujal i na klubové scéně. Jeho mateřský PSV Eindhoven s osmnáctiletým záložníkem uzavřel novou smlouvu až do 2020, navíc s vylepšenými podmínkami.

"Je to ocenění Michalových kvalit. Tím, že klub přišel s novou smlouvou už dva roky před koncem té stávající, ukazuje, že je s Michalem spokojený. Je to lukrativní kontrakt. Je vidět, že PSV s ním do budoucna počítá," řekl Sadílkův agent David Nehoda z agentury Nehoda Sport.

Odchovanec Slovácka zamířil do Eindhovenu v září 2015 na hostování a svými výkony v dorosteneckém týmu si řekl o to, že slavný celek v březnu 2016 uplatnil opci a podepsal s ním tříletou smlouvu. Po roce a půl nyní přišlo další vylepšení kontraktu pro hráče, který zatím s A-týmem jen trénuje a nastupuje za mládežnické výběry.

"Hned po podpisu smlouvy mi ředitel klubu Marcel Brandt řekl, že je to zasloužené a že jsem si to vydřel. Beru to tak, že jsem si o to řekl výkony v současné i minulé sezoně. Jsem za to moc rád, tímhle to ale nekončí. Tím to začíná," dodal Sadílek.

Sadílek by rovněž mohl dostat větší šanci ve výběru PSV. "Tahle smlouva už je taková, že mi klub dává najevo, že se mnou počítá a chce se mnou pracovat jako s platným členem PSV s výhledem pro juniorku a později pro áčko," věří Sadílek.

A jeho šance jen umocňuje to, že Mark van Bommel, bývalý nizozemský reprezentant a dnes mládežnický trenér PSV, má v Sadílka značnou důvěru. "Už před sezonou jsem mluvil s Markem van Bommelem, který mi říkal, že by nevadilo, kdybych přeskočil juniorský výběr a šel bych rovnou do áčka," těší Sadílka.

"Říká se, že Van Bommel by se měl za rok nebo za dva stát hlavním koučem áčka, a tím, že mě teď trénuje a zvolil mě kapitánem týmu, se dá říct, že ve mě má důvěru. Ale samozřejmě bude záležet jen na mně, jak budu výkonnostně vypadat," je si vědom český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Nehoda Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články