Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Takto zatlačit Karabach jsem nikoho neviděl. Málo jsme ale stříleli, řekl Pivarník

Plzeň – Téměř na sto procent spokojený byl po premiéře na lavičce Plzně v soutěžním utkání Roman Pivarník. V úvodním střetnutí 3. předkola Ligy mistrů chválil své svěřence za to, jak soupeře zatlačili. Jediné, co se mu na hře Západočechů nelíbilo, bylo malé tlačení do koncovky, což nakonec způsobilo, že střetnutí skončilo nerozhodně 0:0.

Trenér Plzně Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Chtěli jsme být aktivní, soupeře jsme zatlačili tak, jak jsem ani v jednom jejich utkání neviděl, ale potvrdilo se, že je to kompaktní tým, který dostává málo branek," hodnotil Pivarník na pozápasové tiskové konferenci.

"Snažili jsme se je přehrát, měli jsme dvě velké příležitosti, ze kterých jsme měli dát gól. Ve druhé půli jsme vytvořili ještě větší tlak na soupeře, ale když hráče Karabachu začaly chytat křeče, tak nás přibrzdilo vyloučení Baránka," dodal.

Na Plzni se projevilo, že přes léto pod Pivarníkem pracovala na represinku, a na hřišti dominovala, ovšem jen po vápno soupeře. Tam se příliš neprosadila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Karabach

"Otázkou je, zda to bylo naší hrou, nebo pevnou defenzivou soupeře, který byl zalezlý kolem šestnáctky. Bylo ale hodně prostoru před šestnáctkou, proto mě mrzí, že jsme málo stříleli ze střední vzdálenosti. Tam musí být střel mnohem více. To je ale asi jediné, co mohu hráčům vytknout spolu s větší odvahou jít do šestnáctky," prohlásil Pivarník.

Bezbrankovou remízu však považuje do odvety za nadějný výsledek. "Až na výhru je to asi nejpřijatelnější výsledek doma. Hlavní je nula vzadu," dodal.

Ještě před odvetou v Karabachu čeká Plzeň sobotní duel prvního ligového kola v Jihlavě. "Pro nás to je trochu komplikace, protože nás čeká náročná cesta do Baku a před tím budeme hrát ve tři hodiny odpoledne v těchto vedrech. To nikomu nepřidá. Zvláště, když jsme hráli na doraz. Ale uděláme vše pro to, abychom oba zápasy zvládli," doplnil Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články