Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Taktika Lugana nám dělala problémy. Vyhrálo zaslouženě, uznal Kopic

Proti obrannému bloku Lugana se snažil něco vymyslet, ale nevycházelo mu to. Jan Kopic proto po porážce 2:3 na půdě švýcarského celku v rámci Evropské ligy musel uznat, že soupeř nasadil ideální taktiku, s kterou si Plzeň nevěděla rady. Podle sedmadvacetiletého reprezentanta Viktoria musí hrát jinak, aby neměla problémy i s dalšími týmy.

Plzeňský Jan Kopic (vpravo) bojuje o míč s Draganem Mihajlovičem z Lugana
zdroj: REUTERS autor: Arnd Wiegmann

"Hráli jsme prakticky celou dobu do plné obrany, ale soupeř měl takovou taktiku a myslím si, že takovou taktiku teď může mít i třeba Brno v lize. My musíme změnit styl hry, aby to nedopadlo zase takhle. Už podobný styl nasadila Bohemka a tam jsme to uhráli jen tak tak. Teď už jsme to nezvládli," řekl Kopic, který do hry naskočil až v 56. minutě.

Všechny góly v Lucernu padly v dramatické závěrečné půlhodině. Lugano o vedení ani jednou nepřišlo, další náhradník Michael Krmenčík a Marek Bakoš dokázali pokaždé jenom snížit. "Byli lepší, brejky měli prakticky všechny nebezpečné. To se jim dařilo a zaslouženě vyhráli," podotkl Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lugano - Viktoria Plzeň

Porážku lídra české ligy s posledním týmem švýcarské nejvyšší soutěže nebral jako ostudu. "Tak bych to nenazval, oni dali tři góly a my dva. Chtěli jsme tady vyhrát, jsme zklamaní a je to určitě neúspěch. Musíme je za 14 dní porazit, oplatit jim tuhle porážku a pak se uvidí," prohlásil bývalý hráč Jihlavy nebo Jablonce.

Ve druhém čtvrtečním utkání skupiny G zvítězil suverénní FCSB na hřišti Beer Ševy 2:1 a s devíti body vede tabulku. Plzeň, Lugano i Hapoel jsou shodně na třech bodech. "Pro nás dobře, že Bukurešť vyhrála. Skupina je pořád otevřená a můžeme si drbat hlavu, protože kdybychom tu dnes uspěli, tak už je postup blízko," konstatoval Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články